Setari Cookie-uri

8 factori care reduc eficienta anticonceptionalelor

Anticonceptionalele sunt medicamente acre previn sarcinile nedorite si unele afectiuni genitale, continand hormoni asemanatori celor secretati de organismul femeii. Pilulele contraceptive si in general contraceptia hormonala este cea mai raspandita metoda contraceptiva aleasa de femei la ora actuala.

Grepfrutul

Toate preparatele care contin grepfrut natural (nu sucuri cu arome de exemplu) pot interactiona cu contraceptivele hormonale. Grepfrutul interactioneaza cu o clasa mai larga de medicamente, intrebati medicul atunci cand urmati o terapie.

Voma si diareea

Daca folositi pilulele contraceptive orale, atunci voma si diareea poate influenta absorbtia elementelor active din pilula. In cazul vomei pilula nici nu ajunge in intestine, caci poate fi eliminata prin voma. Ca si sfat, se recomanda sa beti un pahar de apa cand luati pilula, fiindca este agresiva pentru mucoasa esofagului si poate influenta chiar patologii serioase (aceasta regula a paharului de apa este valabila pentru toate medicamentele). In cazul diareei, tranzitul intestinal este foarte rapid, scaunul nu mai apuca sa se formeze si nici digestia sa fie completa, astfel ca homronii absorbiti din pilula la nivel intestinal sunt mai putini, restul eliminandu-se prin scaunul diareic. In aceste cazuri folositi si prezervativul ca mijloc suplimentar de contraceptie.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Octombrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.