Setari Cookie-uri

5 Capcane ale contraceptiei pe care ar trebui sa le cunosti

Informatiile despre contraceptie ar trebui sa fie detinute inaintea inceperii vietii sexuale. In functie de metoda de contraceptie aleasa pot sa apara si surprizele neplacute pe care ar trebui sa le cunosteti din timp pentru a le putea evita.

Capcanele contractptiei naturale
Contraceptia naturala presupune de fapt coitul interruptus, adica barbatul iese din vaginul femeii imediat inainte de a ejacula. Exista barbati (putini) care au un control foarte bun la nivel penian si care nu elimina picatura de lichid seminal (care poate avea si spermatozoizi) pe parcursul actului sexual, dar aceasta deprindere necesita mult exercitiu controlat. Asadar desi barbatul ejaculeaza in afara vaginului, el poate elimina, fara sa simta, la inceputul sau pe parcursul actului sexual, o picatura de lichid transparent care contine spermatozoizi si care poate lasa femeia insarcinata.

Nici actul neprotejat in timpul menstruatiei nu este lipsit de riscuri privind sarcina, caci daca femeia are o ovulatie spontana imediat dupa menstruatie poate ramane insarcinata (caci spermatozoizii pot trai in organele genitale ale femeii chiar si pana la 5 zile de la ejaculare). Ovulatiile sporntane se produc cel mai des pana in 30 de ani, de obicei pe fondul unor emotii puternice sau chiar in urma unui orgasm puternic ori sunt provocate de stres.

Capcanele contraceptiei hormonale
Una din principalele capcane este mediatizarea acestora in sensul ca femeia nu se mai duce la medic sa isi faca o serie de analize specifice, o ecografie si analize de tiroida si hormonale inainte de a alege contraceptivul, ci pur si simplu il ia de la farmacie ca asa a vazut la televizor, in vreun articol sau la fel ia si prietena ei. Ceea ce este destul de gresit pentru ca fiecare organism este astfel si fiecare femeie are nevoile sale proprii, unele fumeaza (si n-au voie decat contraceptive numai cu progesteron si o perioada limitata de timp). Astfel apar problemele genitale, infectiile, chisturile si alte dezechilibre homronale, chiar este afectata si fertilitatea fiindca aceste contraceptive nu sunt alese corect.

contraceptie O alta capcana a contraceptivelor hormonale este toxicitatea unora. Inelul contraceptiv evita toxicitatea hepatica fiindca se absoarbe direct in zona vaginala, dar are si el o oarecare toxicitate. Insa celelalte contraceptive hormonale (pilulele contraceptive, plasturii, injectiile, implanutirle etc.) au insa o toxicitate mai mare, de aceea este recomandata o dieta sanatoasa si din cand in cand administrarea unor tonice hepatice, precum si o pauza de trei luni la contraceptive. Medicii nu recomanda folosirea contraceptivelor hormonale mai mult de trei ani consecutivi. Acum cu aparitia celor microdozate, unii medici sustin ca pot fi administrate si cinci ani la rand. Peste aceasta limita insa predispun la numeroare probleme, inclusiv cancere, in special cele de san daca contin estrogeni.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Ianuarie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.