Setari Cookie-uri

5 Capcane ale contraceptiei pe care ar trebui sa le cunosti

Informatiile despre contraceptie ar trebui sa fie detinute inaintea inceperii vietii sexuale. In functie de metoda de contraceptie aleasa pot sa apara si surprizele neplacute pe care ar trebui sa le cunosteti din timp pentru a le putea evita.

De asemenea contraceptivele pot interactiona cu o serie de substante care le diminueaza efectul. Asa se intampla de exemplu in cazul administrarii de suplimente naturiste care au fitoestrogeni sau in cazul administrarii de antibiotice. Este indicat sa intrebati medicul inainte de un tratament daca scade efectul contraceptivelor pentru a utiliza si prezervativul in perioada respectiva.

Capcanele spermicidelor
Acestea nu trebuie utilizate ca singura metoda de contraceptie, ci asociate altor metode mai sigure. Insa spermicidele sunt iritante pentru femei, adesea acestea perturba echilibrul natural al florei vaginale si apar vaginitele (cea mai comuna – candidoza).

Capcanele steriletului
Steriletul trebuie schimbat exact cum spune medicul, la o perioada de timp precisa. Intarzierea schimbarii steriletului predispune femeia la serioase probleme genitale, cum ar fi: infectii, fibrom uterin, cancer genital etc.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Ianuarie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.