Setari Cookie-uri

De ce apare jenanta candidoza?

Candidoza este cea mai frecventa afectiune genitala feminina, practic aproape orice femeie cu varsta pana in 30 de ani acuza ca a suferit cel putin o data de aceasta nedorita afectiune.

Candidoza este cea mai frecventa afectiune genitala feminina, practic aproape orice femeie cu varsta pana in 30 de ani acuza ca a suferit cel putin o data de aceasta nedorita afectiune.

Candidoza nu afecteaza doar femeile care si-au inceput viata sexuala sau au o viata sexuala activa, ci si pe cele virgine sau aflate intr-o perioada de abstinenta. Aceasta se intampla pentru ca unele cauze ale candidozei nu sunt legate de sex.

Pentru a putea preveni candidoza este important sa cunoastem principalele cauze ale acesteia. Candida albicans este ciuperca ce determina aparitia bolii prin inmultirea sa in exces. Aceasta ciuperca exista in mod normal in vaginul femeii, avand roluri importante in sanatatea intima alaturi de celelalte bacterii din flora vaginala cu care se afla in echilibru. Atunci cand flora vaginala este perturbata, unele microorganisme se inmultesc in exces. Asa se intampla si in cazul Candidei, ducand la afectiunea ce ii poarta numele: candidoza.

Citește și:

De ce apare nedorita candidoza?

candidoza

Dietele si alte tulburari alimentare

Dietele drastice, regimul alimentar inadecvat, carenta unor vitamine si minerale – toate acestea duc la perturbarea metabolismului tuturor celulelor corpului, printre care se numara si cele vaginale. Acestea isi modifica secretiile, ceea ce modifica ulterior functiile microorganismelor din flora vaginala. Astfel apare candidoza.

Tulburarile hormonale

Diverse tulburari hormonale pot afecta sanatatea intima. Nu doar hormonii sexuali sunt raspunzatori de dezechilibre intime, ci si cei tiroidieni, hipofizari. Daca vi se intampla sa aveti recidive frecvente ale candidozei, e indicat sa consultati medicul.

Purtarea tamponelor

tampoane
Tampoanele sunt diferite de absorbante prin faptul ca se introduc intravaginal. In porozitatile acestor tampoane exista posibilitatea sa patrunda bacterii, astfel acestea se vor dezvolta in mediul intravaginal, mai ales in prezenta menstruatiei, sangele fiind unul din cele mai bune medii de dezvoltare pentru majoritatea microorganismelor. Cele mai indicate in timpul menstruatiei sunt absorbantele, cele care se ataseaza de slip.

Citește și:

Medicamentele

medicamente
Unele medicamente tulbura echilibrul microorganisemlor care se gasesc pe suprafata unor mucoase. Astfel poate fi afectata flora intestinala sau cea vaginala. Cele mai cunoscute medicamente care duc la aparitia candidozei in mod secundar sunt antibioticele.

Vizionare placuta


Kudika
4 Aprilie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.