Setari Cookie-uri

De ce apare jenanta candidoza?

Candidoza este cea mai frecventa afectiune genitala feminina, practic aproape orice femeie cu varsta pana in 30 de ani acuza ca a suferit cel putin o data de aceasta nedorita afectiune.

Igiena intima la toaleta

Lipsa informatiilor in anumite medii duce la aparitia unor boli printre care se numara si candidoza. Medicii sfatuiesc femeile sa foloseasca hartia igienica intotdeauna din fata spre spate, pentru a nu aduce bacteriile anale in zona vaginala. Bacteriile anale produc infectii vaginale cu manifestari importante, asociind si candidoza.

Igiena in cuplu

Orice ia contact cu vaginul trebuie sa fie cat mai curat. Medicii recomanda cat mai des dusurile inaintea actului sexual, ori de cate ori este posibil. In genral doi parteneri stabili ajung sa se armonizeze in privinta sexualitatii, flora vaginala a femeii se obisnuieste cu cea a partenerului si nu mai apar reactii de “respingere” sau de “flora straina” care duc la aparitia candidozei. Daca totusi candidozele continua sa apara frecvent, atunci se recomanda si un control al partenerului.

Citește și:

Sexul anal

Sexul anal determina frecvente recidive ale candidozei la femei. Aceasta pentru ca bacteriile anale nu sunt eliminate total de la nivelul penisului partenerului, chiar daca acesta face dus, bacteriile patrund in uretra si mai departe pot dezvolta o infectie silentioasa. Asadar femeia este reinfectata in mod frecvent. Chiar daca se foloseste prezervativul exista riscul infectarii in flora pubiana.

Spalaturile vaginale

Multe femei obisnuiesc sa faca spalaturi vaginale. Acestea sunt indicate doar de medicul ginecolog atunci cand exista o afectiune, spalaturile vaginale nu se fac in mod frecvent si nu se includ in igiena de rutina. Vaginul are propriul sau sistem de curatare, prin secretia continua a lichidului specific si prin mentinerea unui pH acid care nu permite altor microorganisme sa se dezvolte, cu exceptia celor din flora vaginala. Asadar spalaturile vaginale nu sunt necesare la o femeie sanatoasa.

Citește și:

Sapunurile sau gelurile prea acide

sapun
Sapunurile sau gelurile intime prea acide pot modifica echilibrul florei de la nivelul vulvei, predispunand la candidoza. De aceea se recomanda sa alegeti cu atentie gelurile sau produsele de igiena intima. Nu se recomanda sa folositi in zona inghinala parfumuri, creme sau alte lotiuni.

Vizionare placuta


Kudika
4 Aprilie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.