Setari Cookie-uri

6 Semne premonitorii pentru rana pe col

Colul uterin reprezinta un canal ingust care face legatura intre vagin si uter. Acesta prezinta o mucoasa cu celule specializate care secreta un mucus cu consistenta influentata de hormonii sexuali si de fazele ciclului menstrual - glera cervicala. Colul uterin se mai numeste si cervix.

Dispareunia

Durerea sau jena in timpul actului sexual sau dupa incheierea actului sexual sunt semne de inflamatie cervico-vaginala. Atunci cand acest simptom apare trebuie sa efectuati testul Babes-Papanicolau si sa faceti testele de secretii, precum si alte analize la cererea medicului ginecolog.

Menoragia

Atunci cand exista o rana pe col si inflamatia s-a extins spre uter poate sa apara menoragia – sangerari menstruale abundente, insotita sau nu de dismenoree. Si in aceasta situatie se recomanda consultul medicului, menoragia poate duce la anemie.

Infertilitatea

Rana pe col (cervicita cronica) determina modificari ale tesutului cervical si mucusul secretat de mucoasa colului isi schimba proprietatile. Spermatozoizii nu mai pot trece de bariera glerei cervicale si astfel femeia nu reuseste sa ramana insarcinata. Asa se intampla in cazul unor cupluri care incearca de mai multe ori sa conceapa un copil si nu reusesc. Desigur, exista si alte cauze ale infertilitatii, de aceea se recomanda consultul unui medic specialist.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Aprilie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.