Setari Cookie-uri

Alerta la Feminin: 5 Boli vaginale fara simptome

Afectiunile vaginale nu se manifesta intotdeauna prin simptome evidente, dar pot evolua spre patologii importante, cum este rana pe col care poate degenera in cancer de col uterin. Nici rana pe col nu este simptomatica, de aceea este recomandat ca orice femeie sa efectueze anual analiza secretiilor si un test Babes-Papanicolau.

Se spune ca afectiunile genitale nu “iarta” nicio femeie, astfel pana la varsta de 30 de ani orice femeie a avut cel putin o data o infectie vaginala, indiferent daca si-a inceput viata sexuala sau nu.

Mai mult decat atat, infectiile vaginale incep de la varste tinere, fiind caracterizate de simptome minore precum jena usoara in zona vulvei sau doar modificari de secretii fara alte simptome evidente asociate - aflam de la Garbo.ro. De asemenea unele infectii vaginale se dezvolta prin perturbarea florei vaginale, nefiind in mod obligatoriu boli cu transmitere sexuala. Acest amanunt este foarte important pentru cupluri atunci cand apare o afectiune de acest gen, pentru ca se pot ridica semne de intrebare cu privire la infidelitate.

Afectiunile vaginale nu se manifesta intotdeauna prin simptome evidente, dar pot evolua spre patologii importante, cum este rana pe col care poate degenera in cancer de col uterin. Nici rana pe col nu este simptomatica, de aceea este recomandat ca orice femeie sa efectueze anual analiza secretiilor si un test Babes- Papanicolau.

Citește și:

Afectiunile vaginale “asimptomatice” sunt considerate acele boli vaginale cu simptomatologie minima, usor de neglijat, astfel incat simptomele respective fie sunt greu de sesizat de catre femeia in cauza, fie sunt usor de ignorat.

Simptomele bolilor vaginale usor de neglijat sau greu sesizabile:

  • Modificari minime ale secretiilor vaginale: fie devin mai galbene, fie mai consistente, dar nu isi modifica mirosul astfel ca nu atrag atentia femeii in cauza. De aceea este recomandat sa purtati protej-slipuri pentru a va putea controla “calitatea” secretiilor vaginale.
  • Usturimi la dus in zona vaginala – apar atunci cand vulva este usor iritata si se accentueaza la folosirea sapunului;
  • Jena la actul sexual, fie in timpul copulatiei, fie imediat dupa terminarea contactului sexual. Jena se manifesta fie ca usturime, fie ca arsura sau ca intepaturi dureroase la nivel vaginal;
  • Durerile pelvine pot proveni de la o infectie vaginala cu manifestari atipice;
  • Uneori femeia nu observa nicio modificare, dar partenerul poate avea probleme genitale ca manifestare secundara a unor boli vaginale transmise prin actul sexual.
  • Uneori chiar tulburarile menstruale pot proveni de la infectii in sfera genitala, asociate sau nu cu boli vaginale;
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Noiembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.