Setari Cookie-uri

Alerta la Feminin: 5 Boli vaginale fara simptome

Afectiunile vaginale nu se manifesta intotdeauna prin simptome evidente, dar pot evolua spre patologii importante, cum este rana pe col care poate degenera in cancer de col uterin. Nici rana pe col nu este simptomatica, de aceea este recomandat ca orice femeie sa efectueze anual analiza secretiilor si un test Babes-Papanicolau.

Sunt situatii in care barbatul este manifest si astfel este descoperita si vaginita la femeie. Manifestarile infectiei cu Gardnerella la barbat constau in aparitia unor mici bubite la nivelul mucoasei peniene care se usuca si ustura, uneori penisul devine greu de decolat.

Vaginita cu Chlamydia

Vaginita cu Chlamydia poate fi asimptomatica in multe situatii, insa nu trebuie deloc neglijata pentru ca poate evolua ca boala inflamatorie pelvina si sterilitate. De aceea se insista pentru efectuarea anuala a analizelor de secretii si testul Babes-Papanicolau, iar daca ati schimbat de curand partenerul se recomanda sa mergeti la ginecolog pentru o serie de teste. De obicei unele vaginite apar la schimbarea partenerului dupa o relatie lunga.

Citeste articolul integral pe Garbo.ro

Iti recomandam si alte articole pe aceeasi tema:

Tot ce ar trebui sa stii despre testele de secretii vaginale

Top 3 boli cu secretie vaginala ciudata

Secretia vaginala, indiciu al sanatatii tale

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Noiembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.