Setari Cookie-uri

6 Reguli obligatorii in igiena sexuala si genitala a femeii

Organele genitale ale femeii sunt sensibile in fata multor factori de risc si aceasta se datoreaza in special particularitatilor anatomice ale aparatului genital feminin.

Sex oral sau/si anal?

In cavitatea orala se afla o serie de bacterii, iar la nivel vaginal alte bacterii. Sexul oral facut femeii de catre un barbat cu igiena orala deficitara ii poate crea acesteia reale probleme de sanatate intima. Aftele orale, candidoza orala sunt semne ca sexul oral trebuie evitat pana la vindecare.

De asemenea sexul anal este un real pericol pentru sanatatea femeii, predispunand atat la infectii vaginale, cat si la infectii uterine de exemplu sau infectii urinare joase.

sex oral si candidoza vaginala

Foto @ shutterstock_26830705

Este indicat sa se foloseasca un prezervativ separat pentru sexul anal si sa nu se refoloseasca apoi pentru sexul vaginal pentru a nu introduce toate bacteriile din zona anala in vagin! Pentru o buna sanatate intima sexul anal nu este recomandat!

De asemenea sexul anal poate duce la slabirea sfincterului anal si la incontinenta fecalelor, chiar la rupturi si leziuni anale, infectii locale etc.

Citește și:

Spalaturile vaginale

Spalaturile vaginale nu se fac de rutina, ele nu fac parte din igiena genitala uzuala. Spalaturile vaginale se fac doar la indicatia medicului ginecolog.

spalaturile vaginale predispun la candidoza vaginala si vaginite

Foto @ shutterstock_72138049

Femeia sanatoasa nu are nevoie de spalaturi vaginale pentru ca vaginul are capacitate de autocuratare prin secretiile vaginale pe care le produce. Spalaturile vaginale pot perturba serios flora normala a vaginului, predispunand la vaginile sau chiar infectii ale uterului.

Vizionare placuta


Kudika
5 Iunie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.