Setari Cookie-uri

6 Reguli obligatorii in igiena sexuala si genitala a femeii

Organele genitale ale femeii sunt sensibile in fata multor factori de risc si aceasta se datoreaza in special particularitatilor anatomice ale aparatului genital feminin.

La menstruatie: tampoane sau absobante?

tampoanele la menstruatie predispun la candidoza vaginala si la alte infectii vaginale Desi sunt mult mai comode, tampoanele nu sunt indicate decat in cazuri exceptionale cand femeia chiar are nevoie de “ceva invizibil” la menstruatie. In rest sunt recomandate absorbantele – cele care se aplica pe slip – pentru ca nu predispun femeia la infectii vaginale asa cum se intampla cu tampoanele – cele care se introduc in vagin.

Consultul ginecologic anual

Dde multe ori se intampla ca o gama larga de afectiuni genitale mai mult sau mai putin grave, inclusiv cancerul in stadiile sale curabile, sa aiba simptome discrete – astfel femeia nu se simte deranjata inca de manifestarile acestor boli.

De aceea se recomanda ca anual femeia sa mearga la medicul ginecolog pentru a efectua analizele genitale de rutina: testul Babes-Papanicolau ( se face odata cu inceperea vietii sexuale) si analiza secretiilor vaginale.

Citește și:

Foto @ shutterstock_8919508

Vizionare placuta


Kudika
5 Iunie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.