Setari Cookie-uri

Cele 4 Tipologii feminine determinate de ciclul menstrual

Menstruatia este strans legata de echilibrul hormonal, iar echilibrul hormonal influenteaza la randul sau comportamentul femeii.

Asa au fost descrise 4 tipologii feminine in functie de manifestarile din perioada premenstruala. In mod cert fiecare femeie „simte” ca urmeaza sa „vina menstruatia” si aceasta intuitie se datoreaza unor simptome specifice pe care femeia le are in mod periodic inaintea menstruatiei si pe care le recunoaste.

femeie irascibila - tipologiile femeii ca sindrom premenstrual

Cele 4 tipologii feminine in functie de sindromul premenstrual – tu in care te incadrezi?

Tipologia femeii irascibile

Femeia care trece prin schimbari de comportament in perioada premenstruala in sensul irascibilitatii, nervozitatii, agitatiei – se incadreaza in cea de-a doua tipologie privind ciclul menstrual.

Aceste femei au de obicei un deficit progestrogenic, ceea ce face ca dominanta sa fie „estrogenitatea”. Sunt asa-numitele „femei isterice”.

Citește și:

Uneori, in cazul lor, simptomatologia poate cuprinde, asociat tulburarilor de comportament, si greata sau chiar voma, stare de lesin, tulburari digestive.

Sunt recomandate exercitiile fizice in perioada premenstruala pentru a atenua eventualele stari organice si de asemenea ceaiuri calmante pentru tulburarile de comportament: ceai de tei, ceai de sunatoare, ceai de rostopasca etc.

femeie depresiva - tipologiile femeii ca sindrom premenstrual

Tipologia femeii depresive

La polul opus sunt femeile care, in saptmana premenstruala, simt o puternica scadere a energiei fizice, insotita de stari depresive, astenie si „lene” care le determina sa fie somnolente, sa aiba tulburari de memorie, sa doarma mult si sa isi reduca activitatile.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
25 Iulie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.