Setari Cookie-uri

Cele 4 Tipologii feminine determinate de ciclul menstrual

Menstruatia este strans legata de echilibrul hormonal, iar echilibrul hormonal influenteaza la randul sau comportamentul femeii.

Desi nu s-au produs modificari majore in viata lor, aceste femei sunt triste si apatice in perioada premenstruala, iar cei apropiati ar trebui anuntati cu privire la aceasta inclinatie pentru a fi sustinute si intelese.

Tulburarile apar in special pe fondul unor dezechilibre hormonale. Este indicat sa mergeti la medicul ginecolog pentru investigatii daca prezentati aceasta tipologie, uneori pot fi detectate chiste ovariene de exemplu.

Femeile care au aceasta tipologie trebuie sa isi faca un program de odihna riguros, sa doarma 10 ore pe noapte si de asemenea sa aiba iesiri dese cu prietenii pentru a-si mentine tonusul psihic.

Sunt recomandate peste zi ceaiuri energizante ca cel de macese, de menta, ceai verde, ceaiuri de fructe etc. De asemenea o alimentatie bogata in fructe si legume crude creste suportul energetic al corpului.

Citește și:

tipologiile femeii ca sindrom premenstrual

Tipologia femeii cu retentie de lichide

Pentru unele femei manifestarea principala in perioada premenstruala este caracterizata de o luare brusca in greutate, cu umflarea tesuturilor si formarea de edeme prin retentie de apa.
Picioarele si degetele sunt umflate si se observa caci fie incaltamintea le strange, fie soseta lasa urma adanca sau inelul lasa un sant la nivelul degetului.

Pe cantar se observa o crestere usoara a greutatii cu cel mult 2 kilograme.

In acest caz se indica un consum minim de sare. Ceaiurile cu efect diuretic sunt recomandate, ca ceaiul de matase de porumb, ceaiul de cozi de cirese etc.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
25 Iulie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.