Setari Cookie-uri

10 Curiozitati fascinante despre Organul Erectil al... Femeii!

Gratie internetului, aceasta minune a epocii moderne care ne permite accesul la mii si mii de informatii, am descoperit una dintre cele mai fascinante povesti! De fapt, nu este o poveste in adevaratul sens al cuvantului, dar daca ne gandim la cat de misterios e acest ghidus organ, informatiile despre clitoris parca ne poarta, precum Nava Enterprise, catre noi frontiere...

Blogul Museum of Sex face o extraordinar de bine documentata calatorie printre tratate de anatomie, deslusind sociologia corpului si mentalitatea patriarhala, pentru a ne vorbi despre CLITORIS.

Clitorisul este capabil de a produce excitare sexuala, erectie clitoridiana si orgasm la stimularea sexuala. Dimensiunea si sensibilitate sa poate varia, si a fost obiectul unor ample dezbateri sociologice, sexologice si medicale, scrie Wikipedia.

Deci da, iata ce furtuni naste existenta acestui organ femeiesc. Nu e de mirare ca starneste atat de multa controversa si rusine pe chipuri pudice, caci in ciuda evidentei sale functiuni, femeilor le-a fost interzisa ideea de placere sexuala, timp de mii de ani. Incercati doar sa rasfoiti celebra „Istorie a sexualitatii" a lui Michael Focault; veti vedea ca experienta feminina lipseste cu desavarsire din obiectul de interes al reputatului filosof si teoretician.

Citește și:

In mod cultural, deja ni s-au inrosit obrajii, pentru ca urmeaza sa descoperim ceea ce face parte din noi si care totusi, este atat de ascuns, misterios. Veti afla ca suntem magice! 1. “Ganditi-va ca, in mai bine de cinci milioane de ani de evolutie a umanitatii, un singur organ a ajuns sa existe pentru un singur scop, acela de a oferi placere – clitorisul”, scrie Museum of Sex. “Nu avem nevoie de el pentru reproducere. Prin el nu trece uretra, asa cum se intampla in cazul penisului si nu ne ajuta sa urinam! Singura sa functiune este una magica – este aceea de a face o femeie sa se simta bine! “

2. Cea care a scris prima despre sexualitatea feminina, aducandu-si un aport uluitor in acest domeniu, a fost Printesa Maria Bonaparte; ea nu a intuit insa de atunci adevarata marime si scopul clitorisului. Este ceea ce sunteti pe cale sa descoperiti si voi acum!

Citește și:

Foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
3 Septembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.