Setari Cookie-uri

10 Curiozitati fascinante despre Organul Erectil al... Femeii!

Gratie internetului, aceasta minune a epocii moderne care ne permite accesul la mii si mii de informatii, am descoperit una dintre cele mai fascinante povesti! De fapt, nu este o poveste in adevaratul sens al cuvantului, dar daca ne gandim la cat de misterios e acest ghidus organ, informatiile despre clitoris parca ne poarta, precum Nava Enterprise, catre noi frontiere...

3. Clitorisul este cel mai adesea considerat a fi acel mic bulb, denumit stiintific glans si care sta ascuns intre labii. Este confuzia pe care o face marea majoritate a femeilor. Glansul clitorial este de fapt partea exterioara a organului clitoris. El este strabatut de peste 8.000 de terminatii senzoriale, mai mult decat pe orice suprafata a corpului uman si de doua ori mai mult decat pe glansul penisului.

4. De fapt, in mare parte, organul clitoris este mai mult intern si este compus din doi corpi cavernosi, doua crure si un glans clitoridial. Clitorisul imprejmuieste practic canalul vaginal, ca intr-o imbratisare. Deci partea interna a clitorisului poate fi stimulata explorand vaginul.

Betty Dodson, cunoscuta in domeniul sexologiei, artista si autoarea unor carti despre sexualitatea feminina, ne explica anatomia clitorisului:

Citește și:

5. Daar, multe femei isi pot provoca orgasmul fara a introduce neapart ceva in vagin. Insa trebuie sa ne reamintim ca in ceea ce le priveste pe femei, orgasmul nu tine doar de stimularea vaginului si a clitorisului, ci este o insumare de diferiti factori: mii de terminatii nervoase care intra in actiune, muschi, reflexe si… ajutorul imaginatiei, factorul psihologic fiind extrem de important. Unele femei pot ajunge la orgasm prin simpla incordare a muschilor pelvisului; fiecare fiinta este unica si deci, nu exista o reteta comuna pentru orgasm - ceea ce merge in cazul unei femei, nu functioneaza neaparat in cazul alteia.

Foto: Wikipedia

6. Clitorisul nu a fost obiect de studiu, decat pana foarte de curand… Autoarea blogului Museum of Sex arata ca abia prin anii 1990, cercetatorii au inceput sa fie curiosi in privinta anatomiei clitorisului si a sexualitatii feminine. Pana in acel moment toate detaliile legate de penis, structura si functia sa erau de mult stiute. Chiar si acum, in unele texte “de specialitate”, clitorisul este prezentat insignificant ca acel bulb, pe care acum il cunoastem sub denumirea de glans. Luati drept exemplu: www.sfatulmedicului.ro/dictionar-medical/clitoris_6035

Citește și:

Citeste continuarea articolului 10 Curiozitati fascinante despre El: Clitorisul pe Garbo.ro

Garbo.ro iti mai recomanda si:

Curcubeul Vaginului: Ghidul intim complet al femeii

Vagin=Dosarul X. 32 de lucruri fascinante pe care nu le stiai despre VAGIN!

5 exercitii pentru gimnastica intima

Foto: Dreamstime

Vizionare placuta


Kudika
3 Septembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.