Setari Cookie-uri

9 Legi sa iti alegi corect metoda de contraceptie

Contraceptia este necesara oricarei femei active sexual, care isi doreste sa fie protejata de o sarcina, iar in zilele noastre exista atatea alternative, incat femeia ar putea deveni confuza in alegerea metodei contraceptive potrivite.

Ai copii? Iti doresti copii?

Daca ai deja copii, medicul iti poate recomanda steriletul, dar daca nu ai avut nicio sarcina aceasta metoda de contraceptie iese din discutie. Daca insa ai o varsta la care stii sigur ca nu iti mai doresti copii si prezinti contrandicatii pentru o serie de metode contraceptive, medicul iti poate recomanda „legarea trompelor uterine”. Aceasta optiune insa nu este de rutina si adesea reprezinta o ultima alternativa pentru ca este o metoda contraceptiva ireversibila.

alegerea contraceptivului potrivit

Prezinti vreo boala?

Sunt o serie de afectiuni care presupun prudenta pentru anticonceptionalele hormonale precum pilulele. Se stie ca acestea prezinta o anumita toxicitate organica, atat pentru sistemul digestiv, cat si pentru ficat si alte organe. Asadar pot fi contraindicate in ulcere, enterite, hepatite etc.

Citește și:

Trebuie sa stii ca de cativa ani poti folosi metode contraceptive hormonale evitand pilula si efectele sale adverse, cum este inelul contraceptiv.

Sunt patologii in care pilulele nu sunt recomandate, cum sunt unele tulburari de coagulare, unele boli metabolice, hepatice, renale.

De asemenea daca prezinti o boala cu transmitere sexuala, atunci prezervativul reprezinta singura optiune.

Gandeste-te daca exista interactiuni

De exemplu daca urmezi un tratament, medicul tau ginecolog trebuie sa stie orice detaliu. Nu mai este un mister ca o serie de tratamente, plante medicinale sau chiar alimente interfera cu efectele pilulelor contraceptive.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
9 Ianuarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.