Setari Cookie-uri

9 Legi sa iti alegi corect metoda de contraceptie

Contraceptia este necesara oricarei femei active sexual, care isi doreste sa fie protejata de o sarcina, iar in zilele noastre exista atatea alternative, incat femeia ar putea deveni confuza in alegerea metodei contraceptive potrivite.

Cand vrei sa faci un copil?

Majoritatea metodelor de contraceptie necesita un timp, variabil, pana la restabilirea fertilitatii, de aceea trebuie sa intrebi medicul cand poti ramane insarcinata, daca iti doresti un copil in urmatorii ani. In mod special trebuie sa ceri aceste infirmatii daca folosesti contraceptive hormonale.

alegerea contraceptivului potrivit

In familia ta exista cazuri de infertilitate, probleme in conceptie sau alte tulburari cu ecou in viata sexuala?

Daca da, medicul tau trebuie sa stie aceste detalii, pentru a alege corect o metoda contraceptiva astfel incat daca riscurile familiale sunt transmise si la tine, acestea sa fie evitate sau chiar diminuate.

Atentie si la cancerul de san (si precizeaza daca ai sau ai avut in familie): intreaba medicul despre posibile efecte adverse daca ai hotarat sa folosesti contraceptive hormonale. Nu este un secret ca acestea pot afecta sanul, de aceea trebuie sa alegi exact ce ti se potriveste.

Citește și:

Decide impreuna cu medicul

Odata ce te-ai decis asupra celor discutate mai sus, mergi la medic pentru a alege impreuna cea mai buna metoda contraceptiva. Ai nevoie de consiliere si trebuie sa exprimi foarte clar dorintele tale. Spre exemplu sunt cupluri in care este folosita doar metoda traditionala a calendarului combinata cu metoda coitus interuptus (retragerea penisului) si cuplurile sunt multumite. De asemenea este posibil ca in anumite perioade sa iti doresti evitarea sangerarilor menstruale si trebuie sa ii comunici ginecologului, ori este posibil ca anumite afectiuni deja existente sa iti limiteze posibilitatile de alegere a contraceptivului.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
9 Ianuarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.