Setari Cookie-uri

Analiza de secretii vaginale: interpretarea rezultatelor

Secretiile vaginale releva echilibrul intim al femeii, astfel incat flora vaginala normala consta in convietuirea in echilibru a unor microorganisme cu rol protectiv al sanatatii intime.

Despre flora microbiana vaginala normala

interpretare rezultate analize secretii vaginale Flora vaginala normala prezinta un echilibru in care microorganismele se dezvolta limitat. Aceste microorganisme au rol de a pastra un pH vaginal si un mediu care combate infectiile locale si care ajuta vaginul in functia sa de autocuratare.

Stiati ca vaginul prezinta o astfel de functie – de autocuratare? Ei bine tocmai din acest motiv la femeia sanatoasa nu sunt indicate spalaturile vaginale, pentru ca acestea perturba echilibrul florei locale.

Atunci cand se produce un dezechilibru, cauzele fiind diverse, unele microorganisme din flora vaginala se pot multiplica in exces, in detrimentul altora (asa se produce de exemplu candidoza – caci Candida albicans traieste in mod normal in flora vaginala, dar uneori se multiplica excesiv). Tot prin acest dezechilbru si cresterea dominanta a unor populatii microbiene se schimba si pH-ul florei vaginale, astfel ca femeia este predispusa la infectii intime (coci, stafilococi, vaginite anaerobe etc.).

Citește și:

Dincolo de aceste aspecte, exista si posibilitatea contactarii unor boli cu transmitere sexuala, cum ar fi parazitoza cu Trichomonas vaginalis (trichomoniaza) sau colonizarea cu Chlamydia, sifilisul, infectarea cu hepatita B, infectarea cu HIV etc. Folosirea prezervativului si vaccinarea pentru hepatita B duc la salvarea unor vieti.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
6 Februarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.