Setari Cookie-uri

Analiza de secretii vaginale: interpretarea rezultatelor

Secretiile vaginale releva echilibrul intim al femeii, astfel incat flora vaginala normala consta in convietuirea in echilibru a unor microorganisme cu rol protectiv al sanatatii intime.

Rezultate secretii vaginale: Streptococcus agalactiae in sarcina

interpretare rezultate analize secretii vaginale In ultimul trimestru de sarcina se va cauta prezenta Streptococcus agalactiae la femeia gravida.

Ulterior, pe baza suspiciunilor constatate la analiza microscopica a secretiilor vaginale se va realiza cultura acestor secretii pe medii speciale, alese de medic in functie de suspiciunile pe care le are. Apoi, pe baza germenilor crescuti in cultura, se va testa sensibilitatea acestora la cele mai folosite antibiotice. Primul antibiotic care distruge o colonie se considera a fi cel mai eficient, iar daca pacienta nu prezinta alergie, se va administra tratament cu acest antibiotic.

Exista situatii cand medicul poate avea o serie de suspiciuni cu privire la boli genitale care au frecventa mai rara. Se pot face analize pentru infectii virale (HIV, herpes genital, Papilloma virus (HPV) etc.). De asemenea unele microorganisme care se transmit sexual trebuie evaluate in anumite conditii, chiar daca prezenta lor nu este evidenta, cum ar fi in cazul gravidelor care se testeaza pentru ureaplasma , sau suspiciunea pentru TBC (baciclul Koch sau Mycobacteriun tuberculosis). Toate aceste aspecte particulare vor fi analizate in context clinic si paraclinic de catre medicul ginecolog in echipa cu laboratorul.

Citește și:

Iti recomandam sa citesti si:

Interpretare analize medicale: Totul despre Papanicolau

Ce analize medicale sa faci daca ai DURERI DE CAP

Interpretare analize de sange: Cum afli daca ai ANEMIE

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
6 Februarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.