Setari Cookie-uri

Analiza de secretii vaginale: interpretarea rezultatelor

Secretiile vaginale releva echilibrul intim al femeii, astfel incat flora vaginala normala consta in convietuirea in echilibru a unor microorganisme cu rol protectiv al sanatatii intime.

Interpretare rezu interpretare rezultate analize secretii vaginale ltate analiza secretii vaginale: flora vaginala anormala, patologica

Rezultate secretii vaginale: celule “Clue cells”

Prezenta acestor celule se refera la o vaginita bacteriana, adesea incriminata este Gardnerella vaginalis

Rezultate secretii vaginale: formatiuni rotund-ovalare Gram pozitive

“Gram”se refera la tipul coloratiei care se foloseste pentru analiza la microscop. Astfel ca secretiile vaginale sunt puse intre doua lame, colorate cu coloratie Gram, apoi preparatul este analizat la microscopul optic. Ceea ce retine pigment din coloratia Gram se va numi Gram pozitiv (G+).

Prezenta celulelor rotund-ovalare Gram pozitive ar trebui sa ne determine sa ne gandim la o candidoza.

Rezultate secretii vaginale: coci Gram negativi “in diplo”

Cocii sunt tipuri de celule, iar daca acestia apar la analiza secretiilor vaginale, grupati cate doi, ca boabele de fasole “in diplo”, atunci foarte probabil ar trebui sa ne gandim la o vaginita cu Naisseria gonorrhoeae – gonoreea.

Citește și:

Rezultate secretii vaginale: Trichomonas vaginalis prezenta

La microscop se observa clar prezenta sau absenta parazitului Trichomonas vaginalis – daca pe buletinul de analiza il vedeti prezent, atunci suferiti de trichomoniaza. De obicei aceasta trichomoniaza nu este singura ca boala, Trichomonas creeaza un mediu acid puternic la nivelul florei vaginale, ceea ce va duce la inmultirea altor microorganisme facilitate de mediul acid – prin urmare tricomoniaza se poate asocia cu candidoza vaginala. Trocomoniaza se transmite sexual.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
6 Februarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.