Setari Cookie-uri

Fibromul uterin - un nou tratament, o noua speranta

Fibromul uterin, o problema serioasa pentru 40% dintre femei, reprezentand o tumoare benigna care se dezvolta in peretii uterini ca urmare a unui dezechilibru hormonal, afecteaza grav calitatea vietii, conducand la sangerari pronuntate, dureri abdominale si de spate, anemie, presiune abdominala si la nivelul vezicii urinare, incontinenta urinara, dilatarea abdomenului si - nu in ultimul rand - la complicatii in timpul sarcinii si chiar la infertilitate.

Comunicat de presa

Acum exista insa un nou tratament, propus de compania Gedeon Richter, Esmya, disponibil si in Romania.

Noul tratament actioneaza simultan la trei nivele.

fibrom uterin

In primul rand, la nivelul hipofizei, numita si glanda pituitara, situata in partea inferioara a hipotalamusului si care controleaza producerea hormonilor sexuali naturali, estrogen si progesteron, al caror dezechilibru sta la baza aparitiei si dezvoltarii fibromului.

In al doilea rand, actioneaza la nivelul endometrului, a mucoasei ce captuseste fata interna a uterului, la nivelul caruia se dezvolta fibromul, reducand rapid sangerarea.

Si, in fine, actioneaza direct asupra fibromului, inducand apoptoza si inhiband proliferarea celulara, reusind astfel sa conduca la o reducere pronuntata a acestuia.

Prin administrarea orala a unei singure pastile pe zi se obtine rapid, la nivel de cateva zile, oprirea sangerarii masive, apoi, dupa cateva saptamani, o reducere de pana la 50% a dimensiunii fibromului, rezultatul constand in dobandirea unei calitati a vietii corespunzatoare unei femei sanatoase.

Citește și:

Efectele secundare sunt reduse si dispar rapid dupa intreruperea tratamentului, care nu trebuie sa depaseasca trei luni, trebuind sa fie inceput in prima saptamana a ciclului.

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
12 Martie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.