Setari Cookie-uri

Fibromul uterin - un nou tratament, o noua speranta

Fibromul uterin, o problema serioasa pentru 40% dintre femei, reprezentand o tumoare benigna care se dezvolta in peretii uterini ca urmare a unui dezechilibru hormonal, afecteaza grav calitatea vietii, conducand la sangerari pronuntate, dureri abdominale si de spate, anemie, presiune abdominala si la nivelul vezicii urinare, incontinenta urinara, dilatarea abdomenului si - nu in ultimul rand - la complicatii in timpul sarcinii si chiar la infertilitate.

Eficacitatea tratamentului cu noul medicament Esmya a fost testata printr-un studiu amplu ce a cuprins 5.000 de femei, demonstrandu-se in acelasi timp absenta unor efecte secundare relevante.

Este important de subliniat ca nu afecteaza cu nimic capacitatile reproductive, spre deosebire de embolizare, in cazul careia exista riscul ca in timp sa fie afectate ovarele si, in consecinta, sa se ajunga la infertilitate. Pentru a alege tratamentul adecvat trebuie obligatoriu sa discutati cu medicul dumneavoastra ginecolog, sa vedeti impreuna toate variantele de tratament si sa le cumpaniti cu atentie si in functie de faptul daca va doriti sau nu copii in viitor.

Esmya a fost autorizata la nivel european la 23 februarie 2012 si reprezinta primul medicament, aplicabil in cazul fibromului in stadiu moderat sau sever, din clasa SPRM, Selective Progesterone Receptor Modulator, care blocheaza in mod reversibil receptorii de progesteron, simultan la nivelul uterului si a colului uterin, a ovarelor si hipotalamusului.

Citește și:

Este un imens pas inainte pentru un numar impresionant de femei a caror viata este afectata de aceste neplacute simptome si care acum, cu un tratament simplu si nepericulos, bazat pe administrarea orala a unei singure pastile pe zi, vor putea sa regaseasca adevarata calitate a vietii. In acelasi timp, cele care isi doresc un copil vor putea in viitor sa duca cu bine si fara probleme o sarcina. Mai multe informatii puteti gasi pe www.esmya.com.

Vizionare placuta


Kudika
12 Martie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.