Setari Cookie-uri

Menstruatia intarzie? Afla ce ar trebui sa faci

Ciclul menstrual este ca un “ceas” al sistemului endocrin, parametrii acestuia vorbind despre echilibrul hormonal al femeii.

Fiecare femei ar trebui sa detina un calcendar in care sa noteze lunar zilele de sangerare menstruala, in felul acesta putand observa mai usor orice neregula si totodata putand prezena medicului ginecolog sau endocrinolog o evidenta a ciclurilor menstruale.

menstruatie intarziata analize medicale

Menstruatie intarziata – ce ar trebui sa faci

Menstruatia intarziata: Testul de sarcina

Atunci cand menstruatia a intarziat mai mult de 4 zile si in ultima luna ati intretinut contacte sexuale, este indicat sa faceti un test de sarcina. Daca testul este negativ, atunci va trebui sa efectuati si alte investigatii.

Va recomandam sa cititi si:

Analize medicale: efectuarea si interpretarea testului de sarcina

Menstruatie intarziata: vizita la medicul ginecolog

Daca menstruatia intarzie si totusi nu este vorba despre o sarcina, atunci mergeti la medicul ginecolog pentru investigatii suplimentare. Acesta va poate orienta catre urmatoarele analize medicale si investigatii:

Citește și:

Ecografie pelvina

Ecografia pelvina poate pune in evidenta unele afectiuni ginecologice, precum aspectul polichistic al ovarelor – suspiciune de ovare polichistice?

De asemenea ecografia pelvina analizeaza si uterul din punct de vedere al formei, continutului, volumului si pozitiei, dar si trompele uterine, ovarele.

Daca se suspicioneaza unele afectiuni ginecologice, medicul poate cere si efectuarea unei ecografii transvaginale pentru acuratetea diagnosticului.

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
27 Martie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.