Setari Cookie-uri

5 Metode de contraceptie pe care trebuie sa le cunosti

Metodele contraceptive sunt folosite astazi, in functie de tipul si caracteristicile acestora, atat pentru preventia unei sarcini nedorite, cat si in evitarea bolilor cu transmitere sexuala sau in tratamente cu rol de regalre a echilibrului endocrin.

Inca inainte de inceperea vietii sexuale tinerii ar trebui sa cunoasca ce metode contraceptive exista si cum le pot folosi in favoarea sanatatii lor.

metode contraceptive Pentru ca informarea corecta este deosebit de utila, va sugeram sa cititi care sunt principalele mijloace de contraceptie si cum trebuie aleasa metoda potrivita in functie de situatie, de parteneri, de ceea ce doresc in viitor.

Metode de contraceptie pe care ar trebui sa le cunosti

1. Contraceptia “naturala”

Acest tip de contraceptie poate fi folosita de cuplurile stabile, care isi cunosc starea de sanatate si pentru care posibilitatea unei sarcini nu reprezinta un risc.

Contraceptia naturala se refera la doua metode, care pot fi folosite simultan:
- Metoda coitusului interuptus;
- Metoda calendarului

Metoda coitusului interuptus

metode contraceptive Metoda coitusului interuptus se refera la ejacularea in afara vaginului la finalul actului sexual. Este insa posibil ca in timpul actului sexual sa se scurga acea “picatura” celebra care poate contine spermatozoizi si care poate fi responsabila de ivirea unei sarcini chiar daca ejacularea s-a produs extravaginal.

Citește și:

De asemenea pentru cei care folosesc aceasta metoda este indicat sa nu repete actul sexual in aceeasi zi. Atentie, urinarea dupa contactul sexual si ejaculare nu scade riscul de sarcina.

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
29 Mai 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.