Setari Cookie-uri

5 Metode de contraceptie pe care trebuie sa le cunosti

Metodele contraceptive sunt folosite astazi, in functie de tipul si caracteristicile acestora, atat pentru preventia unei sarcini nedorite, cat si in evitarea bolilor cu transmitere sexuala sau in tratamente cu rol de regalre a echilibrului endocrin.

Aceasta pilula trebuie luata la interval cat mai scurt dupa actul sexual pentru a avea efect de protectie fata de o sarcina nedorita, de preferabil in primele doua ore dupa actul sexual.

Exista mai multe tipuri de pilule folosite in contraceptia de urgenta, de cele mai multe ori fiind necesare si o a doua pastila care sa fie luata la 12-24 de ore dupa prima administrata (in functie de producator).

Cititi cu mare atentie prospectul! Indicat este sa nu folositi mai des de o data pe an contraceptia de urgenta.

metode contraceptive

5. Alte metode contraceptive

Spermicidele

Acestea nu trebuie utilizate niciodata singure, ci in asociere cu alte metode contraceptive mai putin sigure, cum ar fi contraceptia naturala, prezervativul, diafragma.

Trebuie sa stiti insa ca spermicidele cresc riscul de vaginite la femei si de asemenea prezervativele pot prezenta si spermicide, cititi eticheta acestora daca aveti alergie la vreun produs.

Citește și:

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
29 Mai 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.