Setari Cookie-uri

Poveste adevarata despre medici si o femeie care acum poate deveni mama

Este vorba despre o reusita medicala rara, o interventie prin care medicii au reusit sa pastreze intact uterul unei femei care a amanat mult timp operatia tocmai pentru ca isi doarea copii si nu voia sa renunte la uterul sau.

Optiuni de tratament pentru fibromul uerin

In cazul in care pacienta se confrunta cu un fibrom de dimensiuni reduse, tratamentul poate fi medicamentos, cu scopul de a regla ciclul menstrual, de a anula simptomele tumorii si de a o impiedica sa creasca.

Insa atunci cand fibromul devine voluminos, simptomele sunt deranjante si afecteaza stilul de viata, iar tumoarea mult prea mare apasa pe organele din jur (vezica urinara, intestine, rect), singura modalitate de tratament ramane interventia chirurgicala cand, in functie de gravitate, se poate extirpa doar fibromul sau uterul in totalitate.

Aceasta modalitate de tratament este cea mai indicata si absolut necesara in cazul fibroamelor supradezvoltate, care prezinta riscul unor complicatii majore.

Consecintele operatiei clasice de extirpare a uterului

In general, pacientele care au suferit o interventie de extirpare a uterului pentru tratarea fibromului uterin au experimentant ulterior efectele adverse ale acestei proceduri. Studiile arata ca peste 70% dintre ele au prezentat modificari de personalitate, iritabilitate, oboseala cronica si pierderea energiei, la care s-au adaugat si dificultatile in relationarea cu cei din jur, pierderile de memorie de scurta durata, anxietatea, absenta orgasmului si uscaciunea vaginala intalnite la peste 50% dintre ele.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 August 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.