Setari Cookie-uri

Poveste adevarata despre medici si o femeie care acum poate deveni mama

Este vorba despre o reusita medicala rara, o interventie prin care medicii au reusit sa pastreze intact uterul unei femei care a amanat mult timp operatia tocmai pentru ca isi doarea copii si nu voia sa renunte la uterul sau.

Afectiunea se prezinta drept o masa celulara dezvoltata in exces la nivelul uterului – in interiorul cavitatii uterine, in exterior sau in grosimea peretelui acesteia, si are o evolutie spontana, astfel incat dimensiunea finala la care poate ajunge este imposibil de estimat.

In general, insa, marimea poate varia de la un milimetru la 20 de centrimetri, iar greutatea poate atinge chiar si 12 kg in cazurile in care nu este tratat la timp.

Simptomele fibromului uterin

Primele semne ale aparitiei unui fibrom uterin isi pot face simtita prezenta treptat, pe parcursul a cativa ani sau rapid, in doar cateva luni. Cu toate acestea, majoritatea femeilor care sufera de aceasta afectiune nu prezinta simptome grave si exista posibilitatea ca ele sa nu necesite tratament pe parcursul vietii.

In cazurile in care simptomatologia fibromului uterin devine o problema, primul semn care ar trebui sa ingrijoreze este dificultatea in a obtine o sarcina. Femeile ar trebui sa consulte medicul atunci cand prezinta o menstruatie abundenta (care poate favoriza aparitia anemiei), dismonoree, sangerari prelungite sau aparute inainte ori dupa ciclul menstrual, durere in abdomen, pelvis sau partea inferioara a spatelui, contact sexual dureros, probleme urinare, nastere prematura sau avort spontan.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 August 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.