Setari Cookie-uri

ATENTIE: 6 Factori care interactioneaza cu ANTICONCEPTIONALELE

Anticonceptionalele reprezinta o metoda contraceptiva hormonala, foarte utilizata in zilele noastre, cu o siguranta foarte mare privind prevenierea unei sarcini nedorite.

Factori care interactionaeaza cu anticonceptionalele

Plantele cu fitoestrogeni

Toate acele plante cu fitoestrogeni – substante vegetale asemanatoare hormonilor sexuali feminini – pot influenta efectele anticonceptioalelor. In aceasta categorie sunt incluse unele suplimente medicale, unele ceaiuri (ca ceaiul de sunatoare de exemplu), unele tincturi (de exemplu tinctura de marar, cunoscuta pentru efectele de crestere a sanilor) etc.

anticonceptionale interactiuni

Este indicat sa intrebati intotdeaua farmacistul si sa cititi prospectul sau interactiunile ceaiului, tincturii sau suplimentelor pe care urmeaza sa le folositi.

Tulburarile gastrointestinale

Tulburarile gastrointestinale caracterizate prin voma sau tranzit intestinal rapid – diaree – pot duce la eliminarea pilulei inainte ca substantele active sa fie absorbite in sange.

Citește și:

De aceea in astfel de situatii femeia trebuie sa ia din nou pilula contraceptiva, pentru siguranta.

De asemenea tulburarile de malabsorbtie ar trebui sa impuna o alta metoda contraceptiva in afara pilulelor, pentru a evita calea digestiva. O buna alegere ar fi inelul contraceptiv.

Vizionare placuta


Kudika
18 Septembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.