Fibromul uterin - tratat prin Laparoscopie

Intr-o era in care femeia moderna este angrenata zilnic in activitati multiple, in care cele 24 de ore ale unei zile devin aproape insuficiente pentru a indeplini toate task-urile, atat profesionale, cat si personale, viata oricarei femei poate fi pusa in pericol de o afectiune ce o poate duce intr-o situatie critica.

Pacientele diagnosticate cu fibrom uterin asimptomatic pot trai cu acesta fara a avea nevoie de tratament, insa cele care prezinta fibrom uterin simptomatic prezinta o serie de manifestari specifice, precum:

  • sangerari menstruale abundente;
  • prelungirea ciclului menstrual si instalarea anemiei datorita numarului scazut de globule rosii;
  • sangerari inainte si dupa menstruatie sau chiar intre menstre;
  • dureri sau senzatia de presiune pelvina;
  • dureri in abdomen, pelvis sau partea superioara a spatelui;
  • dureri in timpul actului sexual;
  • presiunea asupra intestinului, care poate duce la constipatie sau chiar balonare;
  • blocajul uretal, urmat de blocajul renal;
  • dificultati in tranzitul intestinal;
  • infertilitate sau probleme in sarcina (avort spotan).

De regula, fibromul uterin se dezvolta in prioada sarcinii si isi inceteaza evolutia odata ce femeia a intrat la menopauza, insa sunt cazuri in care acesta trebuie extirpat pentru a nu pune in pericol sanatatea si chiar viata pacientei. Odata resimtite aceste simptome, este recomandat un consult medical pentru a determina cu exactitate diagnosticul si inceperea tratamentului sau posibilitatea de extirpare a fibromului.

Retail jobs

Feminitate dupa extirparea fibromului uterin

Anual sunt efectuate aproximativ 200.000 de histerectomii, insa o solutie optima, in prezent, pentru femei este operatia laparoscopica, ce are numeroase avantaje fata de cea clasica, prin care este eliminat complet uterul.

De regula, histerectomia totala sau sub-totala are un puternic impact psihologic asupra pacientei, intrucat pierderea uterului si, implicit, lipsa menstruatiei determina pierderea increderii in sine si a sentimentului de feminitate. In majoritatea cazurilor, cel mai frecvent simptom post-operatoriu este depresia, cauzata de pierderea uterului si schimbarea stilului de viata, iar in cazul pacientelor tinere care isi doresc copii, incapacitatea de a ramane insarcinata.

Vizionare placuta


Kudika
3 Martie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri