Setari Cookie-uri

Fibromul uterin - tratat prin Laparoscopie

Intr-o era in care femeia moderna este angrenata zilnic in activitati multiple, in care cele 24 de ore ale unei zile devin aproape insuficiente pentru a indeplini toate task-urile, atat profesionale, cat si personale, viata oricarei femei poate fi pusa in pericol de o afectiune ce o poate duce intr-o situatie critica.

In prezent, femeile au o a doua sansa dupa diagnosticarea cu fibrom uterin, astfel operatia laparoscopica este solutia optima pentru pacientele care doresc conservarea uterului. Operatia laparoscopica nu necesita o incizie abdomincala mare, precum in cazul histerectomiei, dimpotriva sunt efectuate incizii sub 1cm fiecare, prin care se introduc pense fine si sistemul optic, astfel imaginile sunt urmarite pe monitor. Si in cazul operatiei laparoscopice este necesara anestezia totala, insa datorita inciziilor mici, recuperarea post-operatorie este rapida, iar externarea se face la 24 de ore dupa operatie, spre deosebire de operatia clasica, unde recuperarea este intre 7 si 10 zile. Pacienta isi poate relua rapid functiile normale renale si intestinale, iar din punct de vedere estetic, inciziile minine devin invizibile la scurt timp, spre deosebire de histerectomie, unde semnele inciziei abdominale raman pe viata.

Citește și:

Mai mult decat atat, optiunea operatiei laparoscopice ajuta pacientele atat la nivel emotional, cat si psihologic, intrucat acestea nu sunt supuse socului lipsei uterului si a menstruatiei. Recuperarea acestora vizeaza strict reluarea functiilor normale si vindecarea micilor incizii. Desigur, femeile tinere isi pot continua viata in mod normal, iar daca isi doresc sa ramana insarcinate, sansele sunt favorabile.


***

Contact CLINICA FERTILIA

Adresa: Str. Popa Nan 111, Sector 3, Bucuresti | Tel.: 021 311 22 11; 0724 500 020; 0742 066 952

www.fertilia.ro

Vizionare placuta


Kudika
3 Martie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.