Setari Cookie-uri

Ce spune menstruatia despre... sanatatea ta

Zona intima este una dintre cele mai sensibile parti ale corpului feminin, supusa unei serii de transformari si procese fiziologice, care au rolul de a asigura in mod natural sanatatea intima.

Durerea menstruala (dismenoree) – Poate reprezenta un simptom clasic al sindromului menstrual sau in cazul in care se manifesta sub forma unor dureri ingrozitoare la inceputul menstruatiei, pot indica anumite afectiuni medicale precum: fibrom uterin, boala inflamatorie pelvina, endometrioza (cresterea unui tesut in afara uterului)

Culoarea ciclului menstrual – “culorile roz inchis sau rosu sunt normale. Culoarea maro sau maro inchis, indica faptul ca sangele este vechi si nu a fost eliminat imediat din corp. Poate aparea la inceputul sau sfarsitul menstruatiei. Sangele de culoare gri poate indica avort sau o infectie, iar in acest caz va trebui consultat un doctor ginecolog.” explica specialistul imunolog Dr. Tania Bejan.

‘’Daca se observa schimbari semnificative ale menstruatiei, primul pas pentru diagnosticarea problemei il reprezinta contactarea medicului ginecolog. Acesta va realiza un consult pelvin si diferite analize care ii vor indica cauza problemelor. Ulterior, bazandu-se pe rezultate, va stabili si un tratament corespunzator.” recomanda Dr. Tania Bejan.

Citește și:

O atentie deosebita trebuie acordata si alimentatiei care te scapa de durere in timpul menstruatiei. Cele mai potrivite alimente recomandate in aceasta perioada se numara:

1. Produsele lactate slabe - Au calciu si vitamina D care calmeaza durerile.
2. Legumele de culoare verde - Au magneziu si calmeaza crampele menstruale.
3. Alimente bogate in acizi grasi omega-3 - Au efect antiinflamator si calmeaza durerile. Surse: semintele de dovleac, semintele de floarea soarelui, semintele de susan, semintele de in, pestele gras (ton, somon, sardine, macrou, ansoa, hering).
4. Avocado - Contine vitamina E care diminueaza durerea si tensiunea pe care o simti la nivelul sanilor.
5. Ceaiul de musetel - Are efecte antispastice şi calmante.
6. Spanacul - Contine fier de care ai nevoie, deoarece se pierde mult in timpul menstruatiei.
7. Lintea si nautul - Contin vitamine din complexul B care reduc durerile premenstruale

Citește și:

Masurile zilnice de preventie a aparitiei problemelor menstruatiei, cum ar fi utilizarea unor produse pentru igiena intima din ingrediente naturale, cu eficienta clinica demonstrata sunt primul pas pentru sanatatea intima.

***

Grupul Ropharma a lansat gama de produse Lady Health, prin care introduce conceptul de aparare cu probiotice la produsele destinate ingrijirii sanatatii femeii. Produsele din aceasta gama (Feminine Cleaning Gel, Feminine Intimate Serum, Cleansing Mousse, Feminine Mist) nu contin sapun. Ingredientele folosite la crearea lor sunt filtratul de iaurt probiotic, acidul hialuronic, extractul de aloe vera si glicerina, care echilibreaza pH-ul florei vaginale, reduc cu delicatete mirosul neplacut si protejeaza zona intima a femeii. Pot fi utilizate in timpul menstruatiei, al sarcinii, dupa nastere sau dupa contact sexual si la menopauza. Se pot achizitiona din farmaciile Ropharma prezente in toata tara sau direct de pe siteul www.ropharma-healthcare.ro. Pentru mai multe detalii, accestati www.sanatateintima.ro.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Martie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.