Setari Cookie-uri

6 sfaturi simple pentru a-ti imbunatati vederea

In ingrijirea de zi cu zi vederea este neglijata, desi ochii sunt organe sensibile a caror structuri se pot degrada in timp. Va propunem cateva masuri simple prin care va puteti ingriji vederea si chiar imbunatati.

Sportul

Sportul imbunatateste circulatia, oxigenarea si nutritia tesuturilor, reduce colesterolul crescut, intareste peretii vaselor, protejeaza sistemul cardio-vascular si asa mai departe. Asadar, sportul ajuta indirect si la mentinerea sanatatii ochilor. Incercati ca macar o jumatate de ora din zi sa o acordati miscarii.

Purtarea ochelarilor de vedere

Pentru persoanele tinere este indicat controlul medical in cabinetul oftalmologului o data la doi ani, iar pentru persoanele trecute de 40 de ani se recomanda consultul oftalmologic anual. Daca medicul recomanda ochelari de vedere, acestia trebuie purtati pentru a imbunatati calitatea vederii si pentru a proteja sanatatea ochilor.

Purtarea ochelarilor de soare

Soarele poate fi foarte nociv pentru vedere, in special prin lumina foarte puternica ce afeceteaza in mod ireversibil retina, putand duce chiar la orbire. De aceea se recomanda purtarea ochelarilor de soare, chiar si iarna cand este lumina puternica si a nins, insa ochelarii de soare trebuie achizitionati din centre specializate, se recomanda lentilele cenusii care nu influenteaza culoarea obiectelor din jur si de asemenea ochelarii trebuie sa ofere protectie si impotriva razelor UV.

Citește și:

Renunta la vicii

Renuntarea la fumat protejeaza mult ochii. Stidiile efectuate asupra fumatorilor au demosntrat ca acestia au tulburari de vedere mult mai devreme decat nefumatorii si afectiunile oftalmologice au o frecventa mult mai mare in randul fumatorilor. Renuntarea la fumat va ofera multiple beneficii asupra sanatatii generale. De asemenea se recomanda un consum moderat al alcoolului, un pahar la cateva zile.

Vizionare placuta


Kudika
31 Mai 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.