Setari Cookie-uri

Exercitii pentru ochi indicate celor care stau mult timp in fata calculatorului

Tot mai multe persoane lucreaza in fata calculatorului. Aceasta face ca distanta focalizata sa se mentina mult timp constanta, iar muschii ochilor, atat cei intrinseci cat si extrinseci, sunt incordati si nu-i de mirare ca mai devreme sau mai tarziu apar durerile de cap si patologiile oculare, starea de oboseala si asa mai departe.

Masaj de relaxare

Inchide ochii, pune coatele pe birou, aseaza-te confortabil in scaun si apoi maseaza-ti fruntea si zona de sub sprancene cu miscari ferme, dar lente, circulare si usor ascendente. Iti poti masa si tamplele, dar nu se recomanda sa apesi cand le masezi ci din contra, sa folosesti miscari delicate. In felul acesta iti detensionezi muschii extrinseci ai ochilor, dar si pe cei ai fruntii si tamplelor.

Miscari ritmice

Exista o stransa corelatie intre miscarea ochilor, ceea ce vedem, miscarea capului si miscarea corpului in intregime. Un exerctiu de coordonare si totodata de relaxare consta in miscarea usoara a capului, lasand privirile “libere”. Aceasta este posibil prin acoperirea ochilor cu mainile, ca in primul exercitiu, delicat, astfel incat sa lasti ochii deschisi in intunericul creat de palme (astfel nu priviti nimic, desi relaxati ochii si capul se misca). Apoi stati cu coloana dreapta pe scaun si miscati capul usor si relaxant astfel incat sa formati opturi ample. Puteti face minute intregi acest lucru, in functie de timpul pe care il aveti la dispozitie. Incercati pe parcursul acestui exercitiu sa respirati ritmic.

Citește și:

Mici miscari ale ochilor

Mergeti pe o terasa sau in dreptul geamului si stati in picioare. Fixati un punct in departare (nu trebuie sa fie pe cer) si apoi miscati-va corpul: la stanga, la dreapta, in sus si-n jos, rotiri usoare si incomplete, dar fara a scapa din ochi punctul fixat. Aceast exercitiu ajuta astfel la detensionarea muschilor extrinseci, dar si intrinseci ai globului ocular.

Vizionare placuta


Kudika
4 Iunie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.