Setari Cookie-uri

Lucruri fascinante despre plans si lacrimi

Tot ce nu stiai despre despre plans si lacrimi:

Stiai ca?

... femeile plang intr-un mod diferit de barbati? In medie, femeile plang de cinci ori pe luna, in timp ce barbatii au o singura criza de plans in timpul unei luni. De obicei, in cazul femeilor, lacrimile curg si se preling de-a lungul obrajilor, in timp ce ochii barbatilor se umplu de lacrimi, insa nu intr-o cantitate atat de mare incat sa curga pe obraji? (conform Beth Ann -blogul National Geographic.

... nu se stie cu exactitate care sunt cauzele plansului emotional, insa majoritatea oamenilor de stiinta considera ca acesta contribuie decisiv a eliberarea toxinelor din organism si la instalarea starii de bine? Plansul este considerat a fi o metoda eficienta pentru a elibera hormonii stresului din organism?

Plansul este poate cea mai rapida, cea mai la indemana si fireasca, cea mai eficienta metoda de a inlatura durerea emotionala? In momentul in care termini de plans si substantele nocive sunt eliberate din organism, pe fond emotional, te simti mult mai bine.

Citește și:

Plansul si lacrimile stimuleaza eliberarea endorfinelor, anumite substante produse de creier, ceea ce, in mod natural, duce la imbunatatirea starii de spirit si la diminuarea intensitatii durerii psihice? Dupa o repriza de plans, valorile tensiunii arteriale scad, iar oxigenul se absoarbe mai bine in globulele rosii?

La moartea cavalerului medieval Roland, 20 000 de cavaleri au plans atat de abundent incat, conform legendei, au lesinat si au cazut de pe cai?

Lacrimile sunt secretii sarate si alcaline produse de glandele lacrimale, avand un scop biologic si homeostatic? Lacrimile au si scop protector, protejand impotriva factorilor iritanti precum nisip sau vant, curenti de aer sau anumite impuritati prezente in aer. Lacrimile sunt produsul lichid al procesului de plans prin care ochii se curata si se lubrifiaza?

Procesul de incruntare a fetei poate duce la ivirea lacrimilor?

Citește și:

70% dintre cei care plang nu incearca sa ascunda acest fapt, 20% din accesele de plans nu dureaza mai mult de jumatate de ora, iar durata plansului la 8% dintre oameni depaseste intervalul de o ora?

Majoritatea crizelor de plans au loc in timpul serii (39% dintre persoane plang seara, in intervalul orar 18-20), iar dimineata, dupa-amiaza sau noaptea se diminueaza numarul reprizelor de plans - 16% dintre persoane plang dimineata, 29% - dupa-amiaza, 17% -noaptea?

Vizionare placuta


Kudika
8 Iunie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.