Lucruri fascinante despre plans si lacrimi

Lucruri fascinante despre plans si lacrimi
Kudika
8 Iunie 2010

Tot ce nu stiai despre despre plans si lacrimi:

77% dintre cei care plang dau frau liber lacrimilor atunci cand sunt acasa, altii 15% atunci cand sunt in masina sau in timpul programului la birou? 40% dintre persoane plang atunci cand se afla singure intr-o incapere? 88,8% dintre persoane se simt mai bine dupa ce plang?

Un barbat are in medie pe an 7 crize de plans, in timp ce femeile au in medie, anual, 37 reprize de plans? (statistici publicate in ziarul Independent din Marea Britanie).

Desi majoritatea animalelor mamifere beneficiaza de un sistem de lacrimatie menit sa pastreze suprafata oculara umeda si apta pentru a raspunde stimulilor, oamenii sunt singurele fiinte mamifere unanim acceptate de oamenii de stiinta ca avand lacrimi de factura emotionala, rezultate in urma anumitor modificari in starea sa psihofizica?

Unele animale secreta lacrimi iritante intr-o cantitate mult mai mare decat a oamenilor, iar unele animale de mare, printre care si pasari, prin plans, elibereaza prin lacrimi cantitatea de sare in surplus din organism.

Exista 3 tipuri de lacrimi: lacrimi bazale, lacrimi reflexe, lacrimi psihologice? Lacrimile bazale care mentin ochiul umed si protejat si nu apuca sa curga? Acestea contin apa, lipide sau grasimi si proteine, anumiti compusi meniti sa protejeze impotriva infectiilor. Cu fiecare clipire, lacrimile sunt imprastiate pe suprafata ochilor.

Lacrimile reflexe sunt o reactie impotriva iritantilor si a obiectelor straine, precum si a diversilor stimuli exteriori?

Lacrimile emotionale au o alta compozitie chimica decat lacrimile provocate de anumiti iritanti precum ceapa sau fumul, incluzand enkefalina, substanta prezenta in celulele sistemului nervos si anumite substante sedative naturale?

In compozitia lacrimilor intra 130 de substante si ca un procent de 90% din compozitia lacrimilor este reprezentat de apa?

Personalitatea si felul de a fi al fiecaruia influenteaza frecventa partidelor de plans? Persoanele nevrotice sunt cele care plang cel mai des si sunt cele mai usor susceptibile de a plange.

Plansul in public a fost perceput ca un lucru firesc pana la Revolutia Industriala cand a fost nevoie de muncitori mai putin sensibili si emotionali pentru a manui dispozitivele si sistemele mecanizate fara a varsa lacrimi?

Fiinta umana produce in medie 14 centimetri cubi de lacrimi de baza?

Canalul lacrimogen al barbatilor este mai mic comparativ cu cel al femeilor?

Prolactina, unul din hormonii din sange al carui nivel este influentat de nivelul stresului, si care se elibereaza in timpul plansului, se afla intr-o concentratie mai mare in organismul feminin decat in cel masculin?

Sursa: Garbo.ro

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri