Setari Cookie-uri

Ochii – Oglinda... sanatatii

Unele boli se oglindesc la nivelul ochilor, astfel se pot observa modificari in sfera oftalmologica in patologii precum infectii, diabet, boli renale, cardiace, endocrine, cancere, anevrisme sau boli ereditare.

Ochii rosii

Atunci cand se sparg vasele ce hranesc conjunctiva sau apare o hemoragie a globului ocular partea alba a ochiului se inroseste. Astfel acest lucru se poate intampla in cazul loviturilor la ochi, in cazul hemoragiilor oculare, fracturi de baza de craniu sau in cazul unei simple conjunctivite.

Umflarea pleoapelor si aparitia cearcanelor dimineata

Cearcanele pot fi semn de oboseala, dar si de afectiuni renale sau cardiace, care traduc o crestere secundara a tensiunii arteriale. Pleoapele se mai pot umfla in cazul unor boli precum neurofibromatoza, o boala ereditara rara.

Alte anomalii ale ochilor

Se mai poate intampla ca la nivelul ochiului sa se observe un fel de fir miscator sub partea alba, aceasta poate fi o parazitoza rara in zonele noastre, dar frecventa in zonele mai calde, si anume infectia cu Loa-loa, un vierme care “se plimba” pe sub piele si cornee. Alte anomalii pot fi pete, puncte colorate sau excrescente la nivelul ochiului, acestea putand trada o cataracta de exemplu sau glaucomul.

Citește și:

De asemenea miopia sau hipermetropia poate aduce informatii despre caracterul psihologic al unei persoane. Te invitam sa citesti si articolul 6 boli care determina 6 comportamente

Mai jos puteti vedea Loa-loa la nivelul ochiului, insa nu este recomandat celor sub 18 ani sau persoanelor miloase ori sensibile.

Vizionare placuta


Kudika
15 Iunie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.