Setari Cookie-uri

Cum iti poti citi sanatatea in ochi!

Se spune ca ochii sunt ferestrele sufletului, dar totodata structurile acestora anunta si posibile boli de care putem suferi.

Ochii cu pupile diferite


In mod normal o persoana sanatoasa are pupilele relativ simetrice, cu ochiul liber vazute par a fi “la fel”. Daca insa una din pupile este mai mare sau mai mica ori se modifica mai incet decat cealalta la lumina puternica, atunci ceva nu este in regula. Desigur, voi observati diferentele dintre pupile, care dintre ele este normala stie doar specialistul. In tot cazul, aceste situatii apar in: scleroza multipla, accidente vasculare cerebrale sau alte afectiuni nervoase/neurologice; in hemipareze sau nevralgii de nervi cranieni, in sifilis, in afectiuni ale nervului optic, in anevrisme cerebrale etc.

Ochii ingalbeniti


Atunci cand albul ochilor se ingalbeneste, foarte probabil exista afectiune hepatica, acuta sau cronica, cu stare icterica. Batranilor le ingalbeneste usor albul ochilor din cauza proceselor de senescenta, ci nu neaparat in sens patologic.

Citește și:

Mici umflaturi galbui pe ochi


Xantelasmele – mici umflaturi galbui, cat gamalia unui bold, care apar la nivelul albului ochilor, dar si la nivelul pleoapelor – indica un nivel crescut de colesteror si trigliceride in sange. Este indicat sa va analizati nivelul grasimilor in sange. Desi aceste mici umflaturi (galme grase) nu au importanta din punct de vedere al functionalitatii ochiului, totusi ele indica prezenta unei dislipidemii.


La batrani, dar si la persoanele mai tinere cu un nivel crescut de grasimi in sange, poate sa mai apara un inel gri in jurul irisului, arcus senilis in denumirea sa medicala, care nu are importanta pentru patologia oftalmica, dar care indica serioase probleme cu grasimile din sange.

Vizionare placuta


Kudika
6 Iunie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.