Setari Cookie-uri

Cum iti poti citi sanatatea in ochi!

Se spune ca ochii sunt ferestrele sufletului, dar totodata structurile acestora anunta si posibile boli de care putem suferi.

Urciorul


„Ulciorul” sau „Urciorul” cum este cunoscut in termeni populari, orjeletul reprezinta o inflamatie a unei glande sebacee de la nivelul pleoapei. Este o afectiune usoara, care de obicei trece repede indiferent de tratament, fara complicatii daca se mentine igiena ochiului. Daca insa aceasta inflamatie nu trece in cel mult o luna sau apare de mai multe ori in acelasi loc, chiar mai des de o data pe an, trebuie investigat fiindca exista o afectiune rara, o tumora a glandei sebacee care evolueaza cu repetate orjeleturi.

Ochii bulbucati


Daca persoana respectiva s-a nascut cu ochii mari si asa ii prezinta in mod obisnuit, atunci nu este cazul sa va alarmati. Dar daca in timp obervati ca ochii normali ai unei persoane devin mai bulbucati, privirea mai vie, mai umeda, mai ales daca se ajunge ca pleoapele sa nu se mai inchida bine, atunci poate fi exoftalmie – o reactie imunitara care apare in cazul unei afectiuni tipice de tiroida. Este necesar sa se consulte cat mai rapid medicul pentru ca se pot produce tulburari importante in ochi pana la pierderea vederii. Se formeaza practic niste complexe imune in spatele ochiului care imping globul ocular in afara, tragand, tensionand astfel artera care iriga ochiul, dar si nervul, acestea se pot rupe/leza etc. – ducand la urmari foarte neplacute.

Citește și:

Pleoapele cazute


Daca persoana prezinta in timp o cadere a pleoapelor (ptoza palpebrala), acesta poate fi ori semn al imbatranirii, caz in care ptoza palpebrala este insotita de riduri accentuate, fie exista o afectiune care scade tonusul reflex al pleoapelor. Cea mai frecventa afectiune care da acest semn este miastenia gravis.

Inele maro-roscate la nivelul corneei


Aceste inele la nivelul ochiului sunt inofensive, dar tradeaza o boala ereditara rara – boala Wilson – care poate fi fatala daca nu este tratata corespunzator. Inelele reprezinta o acumulare anormala de cupru in organism care apare si in alte organe precum creier, ficat, doar ca la acest nivel nu sunt vizibile.

Daca ti se umfla ochii

Mai ales dimineata daca va treziti cu ochii umflati, cu pleoapele pufoase si pleoapa de jos cu edem astfel incat zona cearcanelor este plina si pufoasa – foarte probabil suferiti de o afectiune renala ori chiar una cardiovasculara. Desigur, se intampla ca o persoana sa se trezeasca cu ochii umflati dupa un somn lung, insa aceasta se intampla foarte rar. Dar daca aceste simptome apar mai des, poate chiar saptamanal sau zilnic, recomandat este, asa cum am scris la inceputul articolului, sa consultati medicul.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Iunie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.