Setari Cookie-uri

5 Exercitii zilnice pentru sanatatea ochilor tai

Ochii ii utilizam cel mai mult pe parcursul zilei dintre restul organelor de simt. Muschii globului ocular si cristalinul se numara printre organele care “muncesc” cel mai mult la nivelul globilor oculari.

exercitii pentru ochi care inlatura oboseala oculara Focalizare la distanta


Tot in timpul pauzelor priviti pe fereastra. Priviti departe, cat mai departe, incercand sa observati detalii: culoarea cladirilor, numarul de etaje, culoarea tamplariei, oameni, copaci, pasari etc. Este important pentru ca in felul acesta va relaxati cristalinul. Priviti apoi in apropiere, la doar cateva cladiri departare. Daca va situati intre blocuri, incercati sa focalizati de-a lungul strazii, cat mai departe.


Miscari ale ochilor in sus si in jos


Miscati ochii rapid, o miscare pe secunda, privind cat mai sus si cat mai jos fara sa miscati capul. Faceti 50 de astfel de miscari. Relaxati un minut prin inchiderea ochilor. Acest exercitiu va permite sa utilizati anumiti muschi ai globului ocular si sa cresteti functionarea unor nervi cranieni care inerveaza acesti muschi.

Miscari ale ochilor stanga-dreapta


exercitii pentru ochi care inlatura oboseala oculara Miscati globii oculari spre stanga si spre dreapta cu miscari cat mai ample. Faceti 50 de miscari si relaxati prin inchiderea ochilor timp de un minut.


Rotiri ale ochilor spre stanga si spre dreapta


Rotiti ochii doar de 10 ori pentru ca puteti ameti. De 10 ori rotiti spre dreapta si tot de 10 ori spre stanga. Apoi relaxati prin inchiderea ochilor pret de un minut.

Cateva recomandari pentru o vedere mai bune:


- Incercati noaptea sa nu dormiti cu capul astfel incat perna sa va apese pe ambii ochi sau numai pe unul. Aceasta reprezinta una din cauzele care duc la astigmatism – denivelarea suprafetei ochiului cu modificari ale unghiurilor de refractie.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Noiembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.