Setari Cookie-uri

Ochiul bionic poate reda orbilor vederea

Implantul realizat de compania americana Argus le poate reda partial vederea celor care au orbit din cauza unei retinite pigmentare. A doua generatie a acestui implant va ajunge in Europa in vara lui 2011.

Viata de nevazator si Germania, Marea Britanie si Franta

Viata de nevazator si Germania, Marea Britanie si Franta

Sistemul national de sanatate din Germania a dat unda verde pentru Argus, iar cele din Marea Britanie si Franta probabil ca ii vor urma exemplul. Avand un pret de 70.000 de euro, succesul produsului nu va fi determinat de abilitatea implantului de a reda vederea catorva mii de persoane, ci de abilitatea producatorului si comunitatilor medicale sa convinga si alte sisteme nationale de sanatate sa-l plateasca, scrie Deutsche Welle.

Cu greu vor reusi oficialii din sistemele de sanatate sa le nege nevazatorilor sansa la restaurarea vederii partiale. Terry Byland din Los Angeles, Statele Unite ale Americii, si-a pierdut vederea cand avea 40 de ani. Stand in afara Clubului Braille Riverside, din estul Los Angeles, acesta spune: "Prima data cand am atins aceasta usa cu batul am atins fix mijlocul usii. Nu aveam nici cea mai vaga idee in ce directie ma indreptam".

Terry Byland este membru al Clubului Braille Riverside. Majoritatea membrilor acestui club deja s-au obisnuit cu viata de nevazator. Ei se intalnesc in fiecare marti pentru a face exercitii, juca bingo si pentru repetitiile de la cor. Inainte sa-si piarda vederea, Terry era vanzator. La scurt timp dupa ce a fost diagnosticat cu retinita pigmentara, a ramas fara vedere, ceea ce l-a speriat si l-a frustrat.


Sursa foto: www.flickr.com/photos/danisabella/3258527779/


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Aprilie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.