Setari Cookie-uri

Ochiul bionic poate reda orbilor vederea

Implantul realizat de compania americana Argus le poate reda partial vederea celor care au orbit din cauza unei retinite pigmentare. A doua generatie a acestui implant va ajunge in Europa in vara lui 2011.

Ochiul care functioneaza ca un aparat de fotografiat

Ochiul care functioneaza ca un aparat de fotografiat

In multe privinte, ochiul opereaza ca o camera fotografica. Pentru cei care sufera de retinita pigmentara, precum Terry, vederea devine imposibila din cauza deteriorarii fotoreceptorilor de pe retina (echivalentul unui strat lipsa pe un film fotografic). Lumina intra prin lentile si ilumineaza filmul sau retina si transmite imaginea lumii din afara catre creier.

Argus, retina artificiala, comunica cu creierul prin impulsuri electrice, fix cum ar face-o o retina naturala sanatoasa. O mica camera video atasata la perechea de ochelari trimite imaginea la un computer de marimea unui pachet de carti de joc care se afla in buzunarul utilizatorului. Computerul transforma imaginea in impulsuri electrice si comunica wireless informatia catre electrozii implantati in spatele ochiului.

Rezultatul este o imagine alb-negru foarte pixelata. "A descrie ceea ce vezi este o adevarat provocare. Insa ceea ce putem face este sa masuram performata (celor ce folosesc Argus) in realizarea unor sarcini", a explicat Brian Mech, de la Second Sight Medical Products, liderul echipei de cercetare care de peste zece ani a dezvoltat produsul. "(Cei care folosesc Argus) Pot spune daca oamenii se apropie sau pleaca si in ce directie se misca", a adaugat Mech.


Sursa foto: www.flickr.com/photos/bike/2635107055/

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Aprilie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.