Desi anumite afectiuni specifice varstei sunt ireversibile, daca intelegem cauzele aparitiei lor, le putem preveni prin masuri de ingrijire specifice si respectarea unui stil de viata sanatos.

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!

Haideti sa vedem daca recunoasteti cateva dintre semnalele date de un organism imbatranit, pe care le amintim:

Am scazut in inaltime

Conform specialistilor, dupa varsta de 40 de ani oamenii pierd aproape un centimetru pe deceniu. Procesul natural de imbatranire si bolile sunt, in general, responsabile de aceasta modificare a inaltimii.

Pe masura ce imbatranim, discurile dintre vertebrele sirei spinarii, descrise ca fiind un fel de pernute din gel, se usuca si devin mai subtiri. Astfel, sira spinarii se comprima. La acest lucru poate contribui si osteoporoza, boala pierderii de masă osoasa.
Semnele de alarma ale varstei a doua trebuie luate in considerare, cu atat mai mult, cu cat unele dintre ele pot fi un semnal de alarma pentru inceputul unor boli pe care le putem trata daca aflam de ele din timp.

Nu mai vad bine la apropiere

Din pacate, dupa varsta de 40 de ani, chiar si cei mai ageri ochi incep sa fie afectati, iar unul dintre simptomele des intalnite este diminuarea puterii de distingere a obiectelor la apropiere, specific presbiopiei.

Presbiopia este o afectiune naturala a ochilor caracterizata prin pierderea elasticitatii cristalinului. Este o boala ireversibila, care apare la persoanele de peste 40 de ani si continua sa se agraveze pana in jurul varstei de 65 de ani.

Foto: frumusete schimbatoare by Shutterstock.com

Corectarea ridurilor prin proceduri minim invazive - acidul hialuronic si grasimea proprie
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: