Setari Cookie-uri

Semnal de alarma sau ceva normal? Afla cum se transforma corpul tau la varsta a doua

Incercam sa ne mentinem spiritul tanar, dar, odata cu inaintarea in varsta, corpul ajunge sa ne dea de gol, la fel si ochii.

,,Presbiopia este caracterizata ca o afectiune naturala a ochilor deoarecere la persoanele tinere cristalinul este moale si flexibil, gata sa isi modifice oricand forma pentru o focalizare rapida. Apoi, pe masura ce imbatranim, cristalinul isi pierde din elasticitate si nu se mai poate adapta la fel de rapid la schimbarile bruste de focalizare de la distanta la obiectele apropiate”, spune dr. Horia Pirga, specialist oftalmolog Essilor.

Mi-au aparut primele riduri

V-ati trezit intr-o dimineata cu primele riduri. Stim cu totii ca ele apar inevitabil odata cu inaintarea in varsta, dar stim de ce?

Cand suntem tineri, celulele pielii din stratul superior trec zilnic printr-un proces rapid de regenerare, insa aceasta rata de regenerare scade odata cu imbatranirea. De asemenea, inaintarea in varsta presupune o productie tot mai scazuta de colagen si elastina, iar acest proces incepe sa fie observabil prin intermediul aparitiei ridurilor si a liniilor fine. O alta cauza a formarii ridurilor (dar si a altor semne de imbatranire) este expunerea repetata la soare. Razele ultraviolete cresc productia de pigment la nivelul pielii, deci favorizeaza pigmentarile inestetice. Totodata, radiatiile UV distrug fibrele elastice ale pielii, facand-o mai susceptibila aparitiei ridurilor.

Citește și:

Semnele de alarma ale varstei a doua trebuie luate in considerare, cu atat mai mult cu cat ele pot fi un semnal de alarma pentru inceputul unor boli pe care le putem trata daca aflam de ele din timp.

Vizionare placuta


Kudika
6 Mai 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.