Setari Cookie-uri

Procedeul LASIK te scapa de ochelarii de vedere

Nevoia ochelarilor de vedere sau a lentilelor de contact poate fi inlaturata daca se apeleaza la un tratament de chirurgie oculara. Tulburarile de vedere datorate viciilor de refractie ale globului ocular pot fi corectate cu ajutorul unor metode moderne pe baza de laser. Exista mai multe tipuri de interventii ce folosesc laserul pentru tratamentul miopiei, hipermetropiei sau astigmatismului. Una dintre ele, folosita cu succes pe scara larga, este tehnica LASIK.

• Hipermetropia – este situatia opusa, persoanele cu aceasta afectiune au o vedere buna la distanta, insa au o imagine neclara cand privesc obiectele apropiate.
• Astigmatismul – in cazul acestei tulburari de vedere corneea sau cristalinul au o suprafata neregulara, lumina proiectandu-se in mai multe zone ale retinei. Rezultatul va fi o vedere incetosata la orice distanta. In multe cazuri exista o asociere a miopiei sau hipermetropiei cu astigmatismul.

Ochelarii sau lentilele de contact compenseaza viciile de refractie ale globului ocular, printr-o refractie suplimentara a luminii, insa opusa celei produse de eroarea de refractie a ochiului.

Procedeul LASIK, ca si alte forme de chirurgie oculara, corecteaza aceasta eroare de refractie prin modificarea anatomiei corneei, eliminand astfel necesitatea compensarii defectului de vedere cu ajutorul ochelarilor sau lentilelor de contact.

Citește și:

In operatia Lasik se efectueaza la inceput un volet cornean extrem de subtire, de 100-120 microni, care se indeparteaza partial, dupa care se aplica laserul excimer, apoi se reaplica la loc voletul cornean. Avantajul acestui volet este acela ca nu mai trebuie dezepitelizata corneea, cicatrizarea postoperatorie fiind mult mai rapida si fara dureri, precum si avantajul unei stabilitati in timp mai mari a tesuturilor din zona interverventiei.

Cine poate apela la aceasta interventie?

Tehnica LASIK se recomanda in cazul miopiilor mai mari (pana in 6-7dioptrii) asociate sau nu cu astigmatism, dar in ultima vreme a inlocuit aproape in intregime alte tehnici chirurgicale, chiar si in miopii foarte mici, datorita avantajelor sale. De asemenea, se recomanda si in hipermetropiile de pana 3-4 dioptrii, cu sau fara astigmatism, la fel si in astigmatismul simplu de 2-3 dioptrii. In toate cazurile este foarte importanta grosimea corneei, care nu trebuie sa fie mai mica de 500-510 microni.
Desi procedura are o mare adresabilitate, nu orice persoana poate beneficia de acest tratament. Pentru a fi un candidat la acesta interventie, trebuie sa fie indeplinite anumite conditii:

Citește și:

• Rebuie sa existe o corectie optica stabila cu ochelari sau lentile de contact cel putin 2 ani;
• Corneea trebuie sa fie suficient de groasa pentru a permite crearea flapului;

Vizionare placuta


Kudika
7 Iulie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.