Setari Cookie-uri

Procedeul LASIK te scapa de ochelarii de vedere

Nevoia ochelarilor de vedere sau a lentilelor de contact poate fi inlaturata daca se apeleaza la un tratament de chirurgie oculara. Tulburarile de vedere datorate viciilor de refractie ale globului ocular pot fi corectate cu ajutorul unor metode moderne pe baza de laser. Exista mai multe tipuri de interventii ce folosesc laserul pentru tratamentul miopiei, hipermetropiei sau astigmatismului. Una dintre ele, folosita cu succes pe scara larga, este tehnica LASIK.

• Sa existe un defect de refractie obisnuit (miopie, hieprmetropie, astigmatism simplu sau compus);
• Sa nu sufere de alta boala oculara sau generala;
• Pacientul trebuie accepte gradul de risc pe care il implica aceasta interventie. Desi riscurile acestei metode sunt foarte mici ele exista si trebuie cunoscute inainte de a face operatia.

Persoanele contraindicate pentru acesta interventie:
• Persoane cu boli oculare: cataracta, glaucom avansat sau alte afectiuni preexistente care pot inrautatii vederea;
• Cei cu boli corneene sau anomalii care evolueaza cu subtierea corneei, eroziuni corneene recurente;
• Pacienti cu afectiuni sistemice precum diabetul zaharat instabil, boli de colagen;
• Pacientii pentru care rezultatul preconizat nu este satisfacator;
• Pacientii care nu sunt suficient de informati asupra riscurilor si posibilitatilor interventiei.

Citește și:

Avantajele acestei metode:

In afara complicatiilor rare, tehnica LASIK s-a dovedia sigura si eficienta pentru majoritatea pacientilor. Daca prescrierea interventiei s-a facut dupa o selectare riguroasa, daca asteptarile sunt rezonabile si realiste iar medicul care efectueaza interventia are o experienta buna, rezultatul final este foarte bun in cele mai multe cazuri.

LASIK poate corecta majoritatea gradelor de miopie, hipermetropie si astigmatism. Procedeul este rapid, dureaza de obicei 5 – 10 minute si nedureros. Datorita faptului ca laserul este ghidat de un computer, acuratetea interventiei este asigurata iar rezultatul este foarte precis. In majoritatea cazurilor, cu un singur tratament se obtine rezultatul dorit. Cu toate acestea, imbunatatirile sunt posibile atunci cand este cazul, chiar si la ani distanta de interventia initiala.

Citește și:

Care sunt dezavantajele LASIK?

Acestea nu sunt foarte importante si pot fi inlaturate daca selectia pacientilor s-a facut dupa criteriile stabilite. Datorita faptului ca fiecare pacient se vindeca diferit, rezultatul nu este intotdeauna prevazut cu acuratete si poate varia de la o persoana la alta. Procedura LASIK poate inrautati anumite aspecte ale vederii, precum vederea de noapte, cand pot aparea reflexii si halouri.

Un alt dezavantaj al acestei tehnici consta in faptul ca la unele persoane se poate agrava sindromul de uscarea a ochilor. Foarte rar, acesta interventie poate inrautati tulburarea de vedere care nu mai poate fi corectata cu ochelari sau lentile.

Un articol de Ciprian Chitu

Vizionare placuta


Kudika
7 Iulie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.