Setari Cookie-uri

Hemoragia subconjunctivala sau ochii rosii

Ochiul rosu poate fi pentru multe persoane un semnal de alarma, insa, daca nu este insotit de durere, are, de regula, o cauza benigna si este rezultatul, de cele mai multe ori, a doua afectiuni: conjunctivita sau hemoragia subconjunctivala.

Daca hemoragia nu dispare in maxim doua saptamani, sau daca sangerarile sunt repetate, trebuie cerut sfatul unui oftalmolog. Printre situatiile in care este necesara prezentarea la medic se numara existenta hemoragiei subconjunctivale la ambii ochi simultan, prezenta sangerarilor cu alte localizari, asocierea hemoragiei cu durere oculara, modificarea vederii (vedere incetosata, vedere dubla, scaderea acuitatii vizuale), prezenta hipertensiunii arteriale, existenta unui traumatism ocular ce a provocat hemoragia.

Masuri de tratament:

De obicei, hemoragia subconjunctivala spontana este o afectiune autolimitata si care se remite spontan, de la sine, fara sa fie necesara vreo masura terapeutica. Se poate administra vitamina C si se recomanda evitarea administrarii de aspirina si alte antiinflamatoare nesteroidiene. Daca exista jena oculara se pot administra diferite colire sau lacrimi artificiale.

Citește și:

Cereti sfatul medicului inainte de a urma orice tratament!

Citeste si: Ochii rosii sau conjunctivita

Foto prima pagina: Oleg Elena Tovakach, Shutterstock

Vizionare placuta


Descriere Iulia Maftei – Kudika.ro

 

Încă de când mă aflam pe băncile Facultății de Medicină Carol Davila, am constat că dincolo de a cunoaște știința...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.