Setari Cookie-uri

Exercitii pentru imbunatatirea vederii

Astazi multe lucruri ce fac parte din rutina ne afecteaza vederea, incepand de la alimentatie si culminand cu activitatile de relaxare precum calculatorul sau privitul la televizor. Ochii nostri sunt din ce in ce mai agresati prin activitatile moderne pe care le avem si prin evolutia urbanista in care ne aflam, astfel a ar fi util sa cunoastem cateva exercitii simple care ne protejeaza ochii si ne imbunatattesc vederea.

Astazi multe lucruri ce fac parte din rutina ne afecteaza vederea, incepand de la alimentatie si culminand cu activitatile de relaxare precum calculatorul sau privitul la televizor. Ochii nostri sunt din ce in ce mai agresati prin activitatile moderne pe care le avem si prin evolutia urbanista in care ne aflam, astfel a ar fi util sa cunoastem cateva exercitii simple care ne protejeaza ochii si ne imbunatatesc vederea.

Ce trebuie sa stii despre ochi?

Ochiul prezinta la exterior o membrana transparenta ce il acopera si joaca un rol important in patrunderea luminii in interiorul lui pentru a ajunge in final pe retina, astfel ca denivelari ale acestei membrane (corenee) duce la refractia modificata a umblelor, culorilor si in final persoana respectiva se spune ca are astigmatism.

De asemenea tot ochiul prezinta pe mijloc o serie de elemente transparente care merg pana in fundul ochiului unde se gaseste retina, ca un canal transparent pe care lumina il parcurge pentru a se prioecta pe retina unde stimuleaza specific anumite celule care mai departe transmit impulsuri prin nervii optici pana la aria cerebrala din zona occipitalului unde practic se interpreteaza imaginea si reusim in felul acesta sa constientizam si noi ceea ce vedem. Tot acest drum parcurs de lumina precum si intregul proces de interpretare a imaginii este unul foarte rapid.
Acest canal de care vorbeam, format din elemente transparente, are culoare neagra caci se reflecta in el umbrele din interiorul ochiului, de aceea noi il vedem la alte persoane ca fiind negru si il numim “pupila”. Pupila este inconjurata de zona colorata din ochi, care reprezinta de fapt o serie de muschi asezati radial si circular, astfel incat sa permita dilatatrea sau micsorarea gaurii pe care o formeaza (pupila). Cei radiari, prin contractie, dilata pupila, iar cei circulari, prin contractie, o micsoreaza. In spatele irisului se gaseste o lentila biconcava care are in margine si ea niste muschiuleti care au rolul de a o bomba mai mult sau mai putin, astfel incat sa putem focaliza atunci cand privim de aproape sau sa avem o imagine de ansamblu cand privim la departare.

Citește și:

Putem deduce ca prin incordarea repetata si abuziva a acestor muschi oculari ne simtim ochii obositi. Ochiul are nevoie de relaxare.

Culoarea verde

Vizionare placuta


Kudika
21 Mai 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.