Boala care ataca sangele

Leucemia mieloida cronica este o forma rara de cancer al sangelui. La nivel mondial, LMC are o incidenta de 1-2 cazuri la 100.000 de persoane pe an. Cel mai adesea afecteaza oamenii de varsta mijlocie si inaintata, diagnosticul fiind pus frecvent intre 55 si 60 de ani, cu rata de diagnostic la copii de doar 2%. Este mai frecvent la barbatii, cauza fiind necunoscuta.

Obiectivul final al terapiei este eliminarea completa din maduva osoasa a cromozomului mutant Ph , numit raspuns citogenetic complet si reducerea bolii ramase la un nivel minim masurabil doar prin metode moleculare ( Remisie Moleculara Majora, RMM ). O asociere directa intre raspunsul citogenetic, raspunsul molecular si supravietuirea prelungita a fost aratata in diverse terapii LMC. Controland semnele si simptomele LMC, reducand numarul de celule albe si prevenind progresia LMC catre faze terminale sunt obiective de tratament importante.

Un studiu clinic indelungat a aratat ca aproape 9 din 10 oameni ( 86% ) din purtatori de Ph+ LMC sunt in viata dupa 7 ani de tratament cu Glivec. In plus, aproape 87% din pacientii tratati cu Glivec ajung in remisie citogenetica completa si asta a solicitat noi recomandari de la un panou de experti in numele European LeukemiaNet ( ELN ) pentru monitorizarea statusului bolii. Studiile Tasigna au aratat ca tratamentul a produs nivele mai adanci de raspuns molecular decat Glivec la pacientii recent diagnosticati cu Ph+ LMC si progresie redusa semnificativ catre faza accelerata si criza exploziva.

Tratamentul European si Rezultatul Studiilor pentru LMC este o colaborare intre European LeukemiaNet si Novartis

Retail jobs

Vizionare placuta


Kudika
3 Noiembrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri