Setari Cookie-uri

Pacientii cu cancer - nevoie de consiliere juridica

Consilierea juridica a pacientilor oncologici si a apartinatorilor acestora reprezinta un element deosebit de important si o completare binevenita a asistentei medicale si a celei paramedicale.

Comunicat de presa

Consilierea juridica a pacientilor cu cancer

Consilierea juridica a pacientilor oncologici si a apartinatorilor acestora reprezinta un element deosebit de important si o completare binevenita a asistentei medicale si a celei paramedicale.

Cancerul detine un loc primordial in topul bolilor cronice, in randul pacientilor oncologici existand persoane din toate categoriile sociale, care de cele mai multe ori sunt nevoite sa se confrunte cu elemente sau proceduri necunoscute ce tin de sfera juridica.

Consideram ca este esential ca in acelasi loc unde pacientii gasesc asistenta medicala, sa se vina in intampinarea lor cu indrumari care sa le usureze contactul cu autoritatile, cu raspunsuri care sa le clarifice nedumeririle legate de unele prevederi legale care li se adreseaza, cu elucidari in variate probleme sociale cu care se confrunta” afirma jurist Alexandra Bondor, voluntar in cadrul Asociatiei Medisprof.

Citește și:

Desi deficitara in mare parte, legislatia Romaniei protejeaza pacientii de abuzuri venite atat din partea personalului medical, cat si din partea altor persoane cu care aceasta categorie vulnerabila vine in contact.

Probleme delicate precum respectarea confidentialitatii, incadrarea intr-un grad de handicap, usurarea accesului la medic sau posibilitatea angajarii unui asistent personal, sunt exemple care, odata cunoscute sau chiar solutionate, pot oferi confort nesperat pentru cei in cauza.


Kudika
7 Mai 2012
Echipa Kudika
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


7 imagini
Iubita lui Mihai Albu, sprijin necondiționat în lupta acestuia cu cancerul! Cum se simte acum designerul de pantofi?

Într-o dezvăluire emoționantă, designerul de pantofi Mihai Albu a împărtășit lumii că se confruntă cu o nouă provocare în viața sa: lupta cu cancerul de prostată. Cu... Kudika


15 imagini
Dan Negru, regrete la 13 ani de la moartea Mădălinei Manole: Și noi, complicii crimei...

Pe 14 iulie, Mădălina Manole ar fi împlinit 56 de ani. 13 ani au trecut din momentul în care artista cu părul de foc a ales să renunțe la această viață, în ziua în care... Kudika

10 cauze potențiale ale durerilor ovariene: cum sunt diagnosticate și tratate

În funcție de cauză, pacienta poate avea, de asemenea, dureri în timpul actului sexual, al... Kudika


Ce face ca o boală rară să fie rară?

Bolile rare se află de mult timp în umbra bolilor comune în ceea ce privește cercetarea și dezvoltarea de... Kudika


Dr Iuliana Cicu din cadrul Doctor Skin: Morpheus 8 reușește o rejuvenare facială completă

Care sunt modificările ce apar la nivelul pielii in perioada sezonului cald?

Vara este sezonul când pielea este cea mai expusă la temperaturi înalte,... Kudika

Operația de blefaroplastie: află dacă ești sau nu candidatul potrivit pentru intervenție

În acest articol poți afla mai multe detalii despre beneficiile blefaroplastiei, despre ce anume presupune perioada de recuperare și despre condițiile pe care trebuie să le... Kudika