Setari Cookie-uri

Cancerul de piele - ce stii despre el?

Cancerul de piele ucide in fiecare an peste un milion de oameni in intreaga lume.

Emotia a fost atat de puternica si, sub presiunea mass-media, ministerul sanatatii din Australia a decis sa schimbe regulile in saloanele de bronzare: obligativitatea avertizarii prin afise puse la vederein privinta pericolelorla care se expun cei care fac bai de lumina, accesul limitat pentru tinerii sub 18 ani,doar cu asentimentul scris al parintilor, acreditarea celor care lucreaza in saloanele de bronzat. In prealabil fiecare client trebuie sa completeze un formular de consimtamant care sa dovedeasca informarea.

Povestea lui Clare este un exemplu puternic, care a motivat schimbarea regulilor in tara ei, dar si in alte parti ale lumii.

www.news.com.au/national/a-tan-to-die-for/story

In Statele Unite limitari asemanatoare s-au votat in 30 de state.
In California s-a decis in 2011 ca expunerea la solar este interzisa tinerilor sub 18 ani, chiar daca au asentimentul parintilor si s-a introdus o taxa de viciu de 10% din incasarile companiilor care exploateaza solarul.

Citește și:

CANCERUL DE PIELE ESTE TRATABIL spun dermatologii din SRMEDCC

  • Rutina la soare inseamna protectie, protectie, protectie!
  • Controlul periodic al pielii salveaza vieti.
  • Preventia este cel mai bun tratament.
  • Riscul de cancer cutanat scade cand te protejezi de soare si vizitezi cu regularitate un medic dermatolog care sa-ti supravegheze leziunile suspecte.

Vizionare placuta


Kudika
25 Mai 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.