Setari Cookie-uri

Cancerul de piele - ce stii despre el?

Cancerul de piele ucide in fiecare an peste un milion de oameni in intreaga lume.

DESPRE CARTEA “SAINTELEGEM MELANOMUL”

Cuvant inainte

Publicarea in limba romana a cartii “Sa intelegem melanomul” se datoreaza bunavointei autorului, profesorul Perry Robins, Presedinte al Skin CancerFoundation, care a acceptat cedarea drepturilor de publicare in limba romana catre Societatea Romana de Medicina Estetica si Dermatologie Cosmetica si Chirurgicala. Generozitatea domniei sale se inscrie in demersul constant pe care il face in calitate de important membru al comunitatii dermatologice internationale pentru prevenirea aparitiei cancerului de piele si sprijinirea bolnavilor care au deja aceasta afectiune. De aceea,aceasta carte va fi distribuita gratuit celor care au nevoie de ea.

Nu numai activitatea stiintifica este importanta pentru cariera unui medic, ci si efortul de a aduce notiunile despre boala mai aproape de intelesul bolnavului, al familiei si al apropiatilor. Autorii cartii,profesorii dr. Perry Robins si dr. Maritza I. Perez, inlesnesc prin textul cartii intelegerea de catre publicul larg a notiunilor elementare de prevenire a cancerului de piele, iar pacientilor le usureaza accesul la notiuni medicale complicate, prin intermediul unui limbaj accesibil. Astfel, boala este mai bine inteleasa si se ridica un pic valul de mister si de teama.

Citește și:

Melanomul malign este o tumora care ucide in cele mai multe cazuri. Confruntat cu un astfel de diagnostic, pacientul este ravasit de frica in fata necunoscutului, are intrebari pe care ar fi vrut sa le puna la consultatie, traieste drama deciziei terapeutice, vrea sa inteleaga de ce s-a imbolnavit tocmai el, ce trebuie sa faca in viitor, cum sa-si traiasca in continuare viata cu gandul ca are o boala grava, cum sa controleze pe cat posibil situatia.

Cartea de fata se adreseaza atat pacientilor care trec printr-o astfel de incercare, cat si familiilor acestora. In carte se gasesc toate notiunile necesare intelegerii melanomului malign, tratamentele aduse la zi si sfaturi pentru preventia bolii, precum si managementul perioadei de dupa diagnostic si tratament. Tonul rational si optimist al cartii arata caviata nu se termina odata cu diagnosticul de melanom si ca merita luate toate masurile potrivite pentru a avea o perioada de bine cat mai lunga.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Mai 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.